Egyéb

3 hely, ahová szívesen elszöknék a húsvéti hosszú hétvégén

2018. 03. 17. — by sassdani

main

Egyéb

3 hely, ahová szívesen elszöknék a húsvéti hosszú hétvégén

2018. 03. 17. — by sassdani

Nagyon szeretem a 2018-ban, hogy igen sokszor esnek úgy az ünnepek, szabadnapok, hogy megnyúlnak a hétvégék, lehetőséget adva ezzel mindenkinek, hogy aktívan pihenjenek. Ha van egy pár napnyi szabadiőm, akkor gyakran útnak indulok és általában külföldi az úticél, mert szeretek inspirációt gyűjteni más nemzetek kultúrájából és gasztronómiájából. Magyarországon is nagyon sok szép hely van, ahová szeretnék eljutni, íme 3 bombajó szállás, ami legutóbb felkerült a listámra. 

Szökjetek el a húsvéti hosszú hétvégén romantikázni, még éppen meg tudjátok szervezni!

Hercegasszony Birtok

Mezőtúr és Szarvas között félúton, a Körös Túrtői holtág partján  egy több mint száz éve épült kastély ad otthont a Hercegasszony Birtoknak, szuperül felújított szobák, kényelem és csend vár itt – legalábbis így képzelem a képek alapján.

Közzétette: Hercegasszony Birtok – 2017. november 24.

 

A hétköznapi rohanás utáni édes semmittevéshez ideális, van wellness és szemrevaló ételkínálat az Iréne Bisztróban, ahol az ígéret szerint őstermelőktől vásárolt szezonális alapanyagokból, frissen készül minden. Egy próbát szerintem megér az alföldi romantika.

Káli Art Inn

A Balaton és környéke mindig a kedvenc elvonulós helyem volt, szívemnek kedves ezen belül is az északi part. Tihanyt és környékét jól ismerem, érdekes, hogy a köveskáli Káli Art Innben még nem jártam, csak az Instagramon hívogat a csinos porcelánokon tálalt reggeli és a sokat dícsért otthonos vendégszeretet.

Közzétette: Káli Art Inn**** – 2018. március 4.

 

És bizony a Balaton nem csak nyáron jó úticél, télen is tartogat bőven enni- és látnivalót. Akkor is érdemes arrafelé tévedni, ha az aktív pihenés helyett inkább az ejtőzés a cél. Ilyen környezetben még a szaunázás is parádés, nemde?

Közzétette: Káli Art Inn**** – 2018. március 2.

 

Natura Hill Zebegény

Budapesttől macskaugrásnyira van csak Zebegény, nincs is igazán jó kifogásom, hogy miért nem időztem még a Natura Hill Zebegényben. A közelben pompás kirándulóhelyek, megfelelő évszakokban akár biciklizéshez is alkalmas terep, bent pedig kád. Mármint az egyik szobában.

Fahéj szoba

Közzétette: Natura Hill Zebegény – 2015. szeptember 8.

 

A konyhában pedig csoda dolgok történnek Ruga Endrének köszönhetően, akinek ételeit többek között a Vár: a Speiz étteremben és a Petrusban is kóstolhattuk. Nem fine dining, de nem is bisztró, hanem valahol a kettő között.

Közzétette: Natura Hill Zebegény – 2018. február 9.

 

És milyen mező van a ház előtt? Na, milyen? Persze, hogy levendula! Mi ez, ha nem egy isteni jel, hogy ide mielőbb el kell mennem?!

Közzétette: Natura Hill Zebegény – 2018. február 1.

 

Hozzászólások

hozzászólás