Bejegyzések

6 bevált úticél nyaraláshoz, ahol ti is garantáltan jól fogjátok magatokat érezni

2018. 04. 29. — by sassdani

main

Bejegyzések

6 bevált úticél nyaraláshoz, ahol ti is garantáltan jól fogjátok magatokat érezni

2018. 04. 29. — by sassdani

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, imádok utazni. Élvezem a pörgős mindennapokat, de néha jól esik egy-két hétre kiszakadni a mókuskerékből és világot látni. Összegyűjtöttem 6 olyan úticélt, ahol már jártam, és nektek is jó szívvel ajánlom őket, ha éppen a nyaralást tervezitek.

  1. Bali

Bali a megtestesült álom. Semmihez nem fogható az a látvány, és hangulat, ami ott fogad. A rizsterasz, a majom erdő, a tengerpart. Beleborzongok, amikor csak eszembe jut. Ráadásul mindenki hihetetlenül kedves és udvarias. A nyugodtság és a természetközeliség benne van a levegőben, muszáj lelassulni hozzá. És hogy mindez mennyibe kerül? Bár messze van, de sok esetben jóval olcsóbb, mint egy európai kirándulás, csak okosan kell szervezni és időben cselekedni. Egy kis spórolással, és megfelelő előrelátással ki lehet jutni. Egyáltalán nem elérhetetlen, hidd el. Ha bírod a sok repülést, érdemes.

  1. Barcelona

Rajongok a spanyol kultúráért, imádom a spanyol kajákat, és Barcelonát úgy, ahogy van. Tényleg úgy érzem, mintha ott mindig sütne a nap. Mosolyognak az emberek, és képes vagyok napokat eltöltei csak azzal, hogy helyinek “tettetem magam”. Piacozok a La Bouqueria-n, sétálok a Ramblán, leugrom a tengerhez egy italra, tömegközlekedek – nekem nem is kell több. Kicsit jó azt érezni, hogy ott élek.

Barcelona
  1. Nápoly

Nápolyról mindig ódákat zengek. Közel van, nem drága, és iszonyatosan jó kajákat lehet enni. 5 ok, amiért neked is érdemes ide utazni. Annak, aki csak a patyolat tiszta városokban érzi komfortosan magát, nem ajánlom. Elég szemetes, kicsit szokni kell, de ha ráérzel az ízére, nem szabadulsz. Többször voltam már.

  1. Kuala Lumpur

Olyan, mint egy európai nagyváros, mégis ázsia egyik kereskedelmi központja. Tele van felhőkarcolókkal, de megvannak azok a kis utcák is, ahol a lehetetlenebbnél lehetetlenebb kajákat kóstolhatod meg a kétes eredetű asztalokról árulva. Nagyon szexi az egész. Hugo Boss öltönyös és mezítláb alakok jönnek veled szemben az utcán, miközben a helyiek által imádott durian (az egyik legrosszabb szagú gyümölcs – nem csak szerintem) kegyetlen szaga járja át a levegőt. Nagyon megszerettem ezt a várost. Biztos, hogy visszatérek még valamikor.

  1. Egyiptom

Egyiptom az iskolai történelemórák egyik legizgalmasabb témája volt, éppen ezért kíváncsi voltam rá, milyen lehet napjainkban. Szeretem a hangulatát, a forróságot, és az embereket. Sok látnivaló van itt, de számomra a legnagyobb csoda mégis a búvárkodás. Semmit nem hozhatsz el a vízből, ez rendben is van így, mert az élmény, amit látsz, éppen elegendő útravaló egy életre.

  1. Törökország

Annyiszor voltam már Törökországban, hogy vannak élethelyzetek, amikor már képes vagyok törökül kérni, vagy mondani egy-két mondatot. A törökök elképesztően kedves emberek, akik valamiért máshogy tanulták a történelmet, mint mi, és szentül hiszik, hogy mi mindig világi cimborák voltunk. Imádják a magyarokat. Sokaknak nem jön be, de én szeretem a piacok kicsit erőszakos hangulatát. Az a tervem, hogy egyszer eljutok Isztambulba is.

 

 

 

 

Hozzászólások

hozzászólás