Bejegyzések

6 tipp, hogy könnyebben vágj bele a tavaszi futóedzésekbe!

2018. 03. 13. — by sassdani

main

Bejegyzések

6 tipp, hogy könnyebben vágj bele a tavaszi futóedzésekbe!

2018. 03. 13. — by sassdani

Azt már szerintem tudjátok rólam, hogy fontos számomra a futás. Talán már azzal a hírrel is találkoztatok, hogy óriási mázlistaként kijutottam a novemberi New York Marathonra. Ahogy jön a jobb idő, remélem ti is többen kaptok kedved a futáshoz. Most összeszedtem nektek 6 dolgot, ami segíthet abban, hogy könnyebben vágjatok bele a tavaszi futóedzésekbe.

 

  1. Akkor is menj el futni, ha semmi kedved hozzá

Elárulok egy titkot. Szinte soha nincs kedvem elindulni futni. Hogyan veszem rá magam, hogy mégis elinduljak? Egyszerűen vágyakozom az érzés után, amit a futás után érzek – helló, endorphin! Büszke vagyok magamra, ha elmegyek futni és mindig sokkal jobb a közérzetem utána. Te se keress kifogásokat, mert túl könnyű ezeket megtalálni. Tök egyszerű az egész: in-dulj-el!

  1. Egyél finomat és egészségeset

Ha nem viszel be megfelelő energiatartalmú ételeket, akkor nem lesz elég erőd a futáshoz, ezért is fontos, hogy soha ne indulj neki üres gyomorral. Például kezdd a napot egy tartalmas zabkásával. Tehetsz bele fagyasztott és igazi gyümölcsöket, magokat, de akár ízesített fehérjét is. Ha egy kis időt szánsz a díszítésre, nem csak egészséges, de finom is lesz a reggelid. A müzlit jobban szereted? Készítsd el a 100 grammos csupa magos müzliszeletemet!

  1. Ne mérd magad másokhoz

Ne úgy kezdd el a mozgást, hogy egyből másokhoz méred magad. A többiek sikereit használd motiváló erőként, és meríts belőlük ihletet. Tudomásul kell venni, hogy másként működünk. Más a testünk, mások a motivációink és éppen ezért különböző módon éljük meg a terhelést, a fejlődést, a sikereket és a kudarcokat is. Az első perctől legyen világos számodra, hogy miért csinálod. Ha ezt tudod, máris könnyebb lesz kikelni az ágyból és útnak indulni.

  1. Adj magadnak időt

Meg kell szeretni az utazást kétlábon. Nekem ez az, ami a leginkább csodálatos. Nézem a tájat, a rohanó világot én pedig utazok kilométereken keresztül. Kezdő futóként az adott kilométerek legyőzése volt a cél. Először a 3, majd az 5, később a 10 kilóméter. A 10 km-es táv elérése maga volt a földi paradicsom. Elképesztő volt! De kezdő futóként a türelem a legfontosabb. Ha menne is a hosszabb futás, akkor sem szabad elsietni a dolgot. Érdemes hetente max 10-15%-ot emelni a távon. És egy szép napon eléred majd a kitűzött célt. A türelem és a kitartás viszont mindennél fontosabb. És az, hogy az ember ne ijedjen meg a saját gondolataitól. Mert az agy szemtelen kis jószág. Folyamatosan azt mondja majd, hogy “Te miért futsz? Miért nem otthon ülsz és TV-zel? Miért nem állsz meg?” – na ekkor legyél kemény!

  1. Bátran áldozz egy jó cipőre

A futáshoz nem kell extra felszerelés, csak a cipő fontos. Viszont az annyira, hogy én majdnem abbahagytam a futást egy rossz cipő miatt. Ha nem kényelmes, fáj majd mindened: lábad, hátad, nyakad – tényleg mindened. Ha kényelmes, akkor viszont a világot is körbe tudod majd futni. A többi már csak ízlés és divat kérdése. De javaslom, hogy futás közben is legyél szép, csinos, elegáns, stílusos és érezd jól magad a bőrödben, mert ekkor még inkább fogod élvezni ezt az egészet!

Hajdúszoboszlón vagyok otthon. Az elmúlt napokban igyeztem total feltöltődni a làtvànnyal, az illatokkal, amiből Budapesten táplálkozhazok majd. Erre a legalkalmasabb szerintem a futás, mert ekkor sokkal befogadóbb vagyok. Minden lelassul, mindenki mosolyog rám. Amikor az elmém nyitottabb, a làtvàny nem egy elsuhanó horizont és az illatokra, hangokra is sokkal több időm jut. Minden reggel futással indítottam a napot, ami sokkal felszabadultabbá tette az olykor indokolatlan zabálásokat is. De így volt ez kerek. Szóval a futás sokkal több mint divat, mint hóbort. A futás nem csak sport. Kövessétek példámat és osszátok meg velem élményeiteket! . . #run #runners #runnersworld #morfitrun #nevernotorun #runner #sport #lifestyle #city #cityrun #hajduszoboszlo #hungary #fit #healthy #mood #weekdays #instarunner #dailyphoto #instapic #instadaily #instagood #instacool #like #motivated #style #sassdani #runningman #positivevibes

Sass Dani (@sassdani) által megosztott bejegyzés,

  1. Applikációk helyett használj okosórát

Korábban minden telefonos appot legalább egyszer kipróbáltam. Elhittem, hogy majd akkor megy jól, ha minden digitális trükköt bevetek. Nem, a futáshoz nem appok kellenek. Vettem egy okosórát, ami minden olyan infót megad, amire szükségem van. Látom a megtett kilométert, az eltelt időt és a pulzusomat is. Köszönöm, ennyi éppen elég nekem.

Hozzászólások

hozzászólás