Gastro

Abbahagyhatatlan túrós gyümölcskocsonya, bazsalikomos epervelővel

2016. 03. 26.

main

Gastro

Abbahagyhatatlan túrós gyümölcskocsonya, bazsalikomos epervelővel

2016. 03. 26.

Hozzávalók
  • 50 dkg túró
  • 3 dl habtejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 20 g zselatinpor
  • 1 db vanília rúd
  • friss gyümölcsök (vagy cukormentes konzerv)
  • 50 dkg eper
  • friss bazsalikom
  • Stevia vagy cukor
Elkészítés

A kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és 1 db vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1,5 dl tejbe beletesszük a zselatinport, majd lassú tűzön felolvasztjuk, az első rottyanásig. Miután felolvadt a zselatin, rövid hűlést követően az előre kikevert túrós masszába öntjük. A keveréket frissen tartó fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, majd kb. 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük. Amikor a desszertünk megdermedt, a formából kivesszük és egyenletes vastagságú szeletekre vágjuk.

Az epret egy kevés édesítőszerrel (vagy cukorral) és egy kevés apróra vágott bazsalikommal kb. 20 perc alatt összefőzzük, majd leturmixoljuk. Tálaláskor az epervelőt a túrószeletre öntjük.

További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!

Hozzászólások

hozzászólás