Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl tej
- 20 g zselatinpor
- 1 db vanília rúd
- friss gyümölcsök (vagy cukormentes konzerv)
- 50 dkg eper
- friss bazsalikom
- Stevia vagy cukor
Elkészítés
A kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és 1 db vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1,5 dl tejbe beletesszük a zselatinport, majd lassú tűzön felolvasztjuk, az első rottyanásig. Miután felolvadt a zselatin, rövid hűlést követően az előre kikevert túrós masszába öntjük. A keveréket frissen tartó fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, majd kb. 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük. Amikor a desszertünk megdermedt, a formából kivesszük és egyenletes vastagságú szeletekre vágjuk.
Az epret egy kevés édesítőszerrel (vagy cukorral) és egy kevés apróra vágott bazsalikommal kb. 20 perc alatt összefőzzük, majd leturmixoljuk. Tálaláskor az epervelőt a túrószeletre öntjük.
További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!