Balinéz csirkenyárs
HOZZÁVALÓK
Csirkenyárshoz:
- 500 g darált csirkecomb filé
- 1 csomag kókuszreszelék
- friss chili
- 4 gerezd fokhagyma
- friss gyömbér
- olívaolaj
- édes szójaszósz
- só
- 12 db friss citromnád
Mogyorószósz:
- natúr mogyoróvaj
- 1 doboz kókusztej
- 2 ek barna cukor
- 2 ek halszósz
- lime héj
- szójaszósz
Körethez:
- pritamin paprika
- jázmin rizs
ELKÉSZÍTÉS
A darált csirkecombot összekeverem a kókuszreszelékkel, az összetört fokhagymával, reszelt gyömbérrel, egy kevés szójaszósszal, friss chilivel és sóval. A fasírt állagú masszát a citromnád végére formázom, majd így sütöm ki egy kevés olajon.
A natúr mogyoróvajat kikeverem a halszósszal, kókusztejjel, barna cukorral, egy kevés szójaszósszal és lime levével. A cél egy sűrű, krémes szósz elkészítése.
Az ételt párolt jázmin rizzsel és vékony csíkokra vágott pritamin paprikával tálalom.