main

Gastro

Balinéz csirkenyárs

2017. 05. 25. — by sassdani

Balinéz csirkenyárs

HOZZÁVALÓK

Csirkenyárshoz:

  • 500 g darált csirkecomb filé
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • friss chili
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss gyömbér
  • olívaolaj
  • édes szójaszósz
  • 12 db friss citromnád

Mogyorószósz:

  • natúr mogyoróvaj
  • 1 doboz kókusztej
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek halszósz
  • lime héj
  • szójaszósz

Körethez:

  • pritamin paprika
  • jázmin rizs

ELKÉSZÍTÉS

A darált csirkecombot összekeverem a kókuszreszelékkel, az összetört fokhagymával, reszelt gyömbérrel, egy kevés szójaszósszal, friss chilivel és sóval. A fasírt állagú masszát a citromnád végére formázom, majd így sütöm ki egy kevés olajon.

A natúr mogyoróvajat kikeverem a halszósszal, kókusztejjel, barna cukorral, egy kevés szójaszósszal és lime levével. A cél egy sűrű, krémes szósz elkészítése.

Az ételt párolt jázmin rizzsel és vékony csíkokra vágott pritamin paprikával tálalom.

Hozzászólások

hozzászólás