Hozzávalók
- 6 db banán
- 450 g zabpehely
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- cukrozatlan kakaó
- cukor vagy édesítő
- 750 g alma
- 1 db kisebb gyömbér
- 50 ml víz
- 2 ek citromlé
- 1 db fahéjrúd
- 4-5 szem szegfűszeg
Elkészítés
6 db banánt kézzel összetörünk, majd annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy egy közepesen sűrű masszát kapjunk. A banános zabpehelyhez hozzáadunk kb. 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál fahéjat és édesítjük ízlés szerint. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk. Ebből kb. 8-10 cm átmérőjű korongokat formázunk, majd sütőlapra, 15 percre 120 fokos sütőbe helyezzük.
A meghámozott alma magházát eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A felkockázott almát vízzel, citromlével, a cukorral (vagy édesítőszerrel), a meghámozott egész gyömbérrel és a fahéjjal puhára főzzük. Ha az alma megpuhult, akkor a gyömbért, fahéjat és a szegfűszeget eltávolítjuk, majd botmixerrel pürésítjük.