HOZZÁVALÓK
- 1 kg csontos bárányaprólék
- 2 db sárgarépa
- 2 db cukkini
- 1 fej lilahagyma
- 1 marék aszalt szilva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. őrölt kurkuma
- 2 rúd fahéj
- 2 db csillagánizs
- 4 db szegfűszeg
- 3 dl száraz vörösbor
- 1 db friss gyömbér (kb. 2 cm)
- 0,5 tk őrölt pirospaprika
- 1 ek olaj
- só, bors
- couscous
- vaj
ELKÉSZÍTÉS
A húst dörzsöljük be sóval, frissen őrölt borssal, kurkumával, pirospaprikával. Egy serpenyőben az olajon pirítsuk meg minden oldalát, majd tegyük a tagine-sütőbe. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A cukkinit, a lilahagymát, a fokhagymát és a répát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, és tegyük a húshoz az aszalt gyümölcsökkel és a fűszerekkel együtt. Öntsünk alá két deci vörösbort, fedjük le és süssük egy-másfél órát. Közben, ha szükséges, még öntsünk alá bort.
A kuszkuszt tegyük egy tálba, és öntsünk rá kétszer annyi forró lévő vizet. Keverjük meg a vajjal, és hagyjuk, hogy megduzzadjon. A tagine-t a kuszkusszal tálaljuk.