Gastro

Bárány tagine Dosso Gabival

2016. 05. 26.

main

Gastro

Bárány tagine Dosso Gabival

2016. 05. 26.

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg csontos bárányaprólék
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 marék aszalt szilva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. őrölt kurkuma
  • 2 rúd fahéj
  • 2 db csillagánizs
  • 4 db szegfűszeg
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 1 db friss gyömbér (kb. 2 cm)
  • 0,5 tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek olaj
  • só, bors
  • couscous
  • vaj

ELKÉSZÍTÉS

A húst dörzsöljük be sóval, frissen őrölt borssal, kurkumával, pirospaprikával. Egy serpenyőben az olajon pirítsuk meg minden oldalát, majd tegyük a tagine-sütőbe. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A cukkinit, a lilahagymát, a fokhagymát és a répát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, és tegyük a húshoz az aszalt gyümölcsökkel és a fűszerekkel együtt. Öntsünk alá két deci vörösbort, fedjük le és süssük egy-másfél órát. Közben, ha szükséges, még öntsünk alá bort.

A kuszkuszt tegyük egy tálba, és öntsünk rá kétszer annyi forró lévő vizet. Keverjük meg a vajjal, és hagyjuk, hogy megduzzadjon. A tagine-t a kuszkusszal tálaljuk.

Hozzászólások

hozzászólás