Gastro

CHIA PUDING & PALACSINTA

2016. 05. 26.

main

Gastro

CHIA PUDING & PALACSINTA

2016. 05. 26.

HOZZÁVALÓK

  • Chia mag
  • Kókusztej
  • Édesítő
  • Friss áfonya
  • Friss sárkánygyümölcs
  • Friss eper
  • Zabliszt
  • Tojás
  • Szóda vagy szénsavas víz
  • Szódabikarbóna

ELKÉSZÍTÉS

Chia puding

5 dl kókusztejbe 4 evőkanál chia magot teszek, ízlés szerint édesítem, majd jó alaposan összekeverem. Hűtőbe helyezem és kb. 3-4 órát pihentetem. Ezalatt a magok megszívják magukat és a kókusztej besűrűsödik. Tálaláskor a csatos üveg aljára frissen készített áfonya mártást teszek, ráhalmozom a chia pudingot és a tetejére friss gyümölcsöket teszek.

Chia palacsinta

Az elkészített chia pudinghoz tojást, zablisztet, vizet, szódabikarbónát keverek. A cél egy palacsintatészta kikeverése, ami a chia puding miatt kicsit sűrűbb lesz a megszokottól. A palacsintát az elkészített áfonyamártással tálalom.

Hozzászólások

hozzászólás