main

Bejegyzések

Chili Habanero Orange kóstolás

2017. 08. 21. — by sassdani

A chili kóstolása mindig tartogat meglepetéseket, mégis sokan kacérkodnak a gondolattal. Valamiért elhisszük, hogy nekünk tényleg bele kell harapnunk abba a paprikába. Azt sejtjük, hogy semmi jó nem származik majd belőle, de bizonytani akarunk magunknak és persze mindenki másnak is. Mert mi meg tudjuk csinálni! Rajtunk nem fogki ez a kis paprika.. Nem mi?  Ez valami olyasmi lehet, mint gimiben az elefántpuszi és hasonló baromságok. Egyszerűen meg kell tapasztalnunk a fájdalmat és később majd röhögni magunkon.

A chili ettől kicsit komplexebb dolog, mert nem pontosan tudjuk, hogy a testünk hogyan reagál majd rá. Éppen ezárt nem is a világbajnok Carolina Reapert kóstoltuk, ami a paprikák cspősségét meghatározó SHU egységben küözel 2.000.000. Helyette a Mexikóból származó Chili Habanero Orange akadt a kezünkbe, ami 100.000-350.000 SHU. Csak viszonyításképpen a Jalapeno 2500-8000 SHU. Szóval higgyétek el igencsak belenyúltunk a közepébe!:) És ne tévesszen meg senkit a narancs szó a paprika nevét illetően. Legkevésbé sem éreztem a frissítő citrusosságot vagy a fanyar édességet. Ez csak a színe miatt narancs és legkevésbé sem finom.

Teljesen felesleges írnom bármit arról, hogy milyen volt. Nézzétek meg a videót és látni fogjátok!:)

Megkóstoltuk a chilik koronàzatlan kiràlynőjèt, a habanero orange paprikàt, ami elképesztően csìpős (Scoville (SHU): 100.000-350.000 I Capsicum Chinese). Elèg bàtor kìsèrlet volt de feldobta a vasàrnap esténket!:)

Közzétette: Sass Dani – 2017. augusztus 20.

Hozzászólások

hozzászólás