Gastro

Cukkinis chilis bab pite, amit imádni fogsz!

2018. 08. 14. — by sassdani

main

Gastro

Cukkinis chilis bab pite, amit imádni fogsz!

2018. 08. 14. — by sassdani

Többször jártam Olaszországaban, ahol köztudottan kiemelt fontosságú a kávézás. De nem csak úgy félgőzzel. Ők pontosan tudják, hogy mit mikor és hogyan érdemes. Rájuk jellemző, hogy az étkezéseket egy “jó feketével” zárjá le, amihez én is kedvet kaptam és az utóbbi időben így fejezem be az étkezéseket. Viszont nekem sem mindegy, hogy mivel zárom az ebédet, vacsorát.

A Starbucks legnépszerűbb kávéjához nyúltam most, ami nem más mint az Espresso. Jellemzően ebből készül a tejeskávé, amit gyakorta fogyasztok náluk. Intenzív, karamellásan édes kávé, amit a gőzölt tej tesz tökéletessé. Én viszont most presszóként kívántam meg, amihez egy igazán vagány, karakteres étel dukál. Ez pedig nem más mint a chilis bab pite.

chilis bab pite

Imádom a chilis babot, de piteként még soha nem tallkoztam vele. Fogadjátok el tőlem, hogy szerintem így a legjobb. A tészta kicsit semlegesíti az erősségét és igazén izgalmas formába helyezi ezt az örök klasszikust. Került bele még egy kis sárgarépa, cukkini és fahéj is. Mámorítóan jó. Tipikusan az az étel ez, amire veszélyesen rá lehet kattanni. Nekem sikerült!:)

HOZZÁVALÓK

  • 1 fej vöröshagyma
  • 700 g darált marhahús
  • 200 g morzsolt kukorica
  • 400 g előfőzött vörösbab
  • 4 db paradicsom
  • 2 db sárgarépa
  • chili jalapeno darabkák
  • paradicsomszósz
  • 2 db cukkini
  • fahéj
  • só, bors, olaj
  • 270 g leveles tészta

ELKÉSZÍTÉS

A vöröshagymát apró darabokra vágom, majd kevés olajon lepirítom. Ha már üveges, akkor hozzáadom a darált marhahúst, amit kissé lepirítok. Ha a hús szépen körbepirult, mehet mellé az apró kockákra vágott sárgarépa, majd ezt követően hozzáadom a felaprított, kimagozott (vágd negyedekre és egy modulattal ki tudod végni a teljes magházát) cukkinit, a paradicsomot, a paradicsomszószt, babot és a kukoricát. Fűszerezem sóval, borssal és ízlés szerint chilivel. Javaslom, hogy ennél az ételnél kissé legyünk bátrabbak, mert így válik tökéletessé. Csípjen az a chili. Ha igazán izgalmas ízt szeretnél elérni, akkor egy kevés fahéjat is tegyetek bele. Ha a sárgarépa félkemény, akkor leveszem a tűzről, és ráhalmozom egy hőálló kerámia- vagy fém tálba, majd ráborítom a tésztát. Levágom a tészta túlníúló széleit és óvatosan bevágdosom a tszta tetejét, hogy a gőz kényelmesen tudjon távozni. Megkenem kikevert tojással, majd kb. 15 perc alatt 180 fokon aranybarnára sül és azonnal eheted is!

Fullos étvágyat:)

További receptek itt!

Hozzászólások

hozzászólás