Gastro

Chillis csoki mousse

2016. 05. 26.

main

Gastro

Chillis csoki mousse

2016. 05. 26.

HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE

  • 250 g minőségi étcsokoládé (60-70%-os)
  • 30 g vaj
  • 4 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 50 g cukor
  • Chili por
  • friss chili
  • Pár szem eper

ELKÉSZÍTÉS

A csokit óvatosan olvasszuk meg vízfürdő felett. Válasszuk szét a tojás sárgáját és fehérjét. A sárgáját és egy kevés chili port kavarjuk el a felolvasztott csokiban, míg a fehérjét 1-2 evőkanál cukorral verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk össze a csokoládét a habbal, míg homogén krémet kapunk.

Legalább 2 órára tegyük a hűtőbe. Elkészítéstől számítva 1 napon belül fogyasszuk el.

Hozzászólások

hozzászólás