meggyes, szilvás clafoutis (tejpite)
- 5 dkg stevia
- 4 db tojás
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 vanília rúd
- vaj
- csipet só
- aszalt szilva
- magozott meggy
- Hamé szilva dzsem
Elkészítés:
Habosra keverem az egész tojásokat a steviával, majd fokozatsan adom hozzá a langyos tejet és a tejszínt. Igazából ez adja meg majd a krémességét és azt a kellemes lágyságát ami miatt ennyire szerethető. Lehetőleg magas zsírtartalmúakat válassz. Ha kellően homogén állagú, akkor folyamatos kevergetés mellett mehet is hozzá a liszt, egy csipet só és a vanília kikapart belseje. Ha szépen összeállt a massza, akkor pár percre pihenni hagyom. A vajjal jó alaposan kikenem a sütőformát, majd beleszórom a megozott meggyet és az aszalt szilvát. Ezt követően ráöntöm a palacsinta tészta állagú masszát úgy, hogy éppen ellepje a gyümölcsöket. Tegyél a tetejére 2-3 kanál szilva dzsemet és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb 20-25 percre. Csak győzd kivárni míg hűl egy kicsit.