Gastro

Clafoutist minden asztalra! Gyere Húsvét.

2018. 03. 27. — by sassdani

main

Gastro

Clafoutist minden asztalra! Gyere Húsvét.

2018. 03. 27. — by sassdani

Ha imádod a palacsintát, ezt az édességet mindenképpen ki kell próbálnod. Nálunk Húsvétkor igen gyakori vendég a pite, amit most egy kicsit megvariáltam és egy vagány tejpiteként öntött alakot. Ez a clafoutis. Elképesztően krémes az állaga, miközben kicsit palacsinta is. Nagy kedvenc. Az ízesítés szabadon választható. Én most teljes kiőrlésű liszttel készítettem, sok-sok gyűmölccsel és egy kis szilva dzsemmel.

meggyes, szilvás clafoutis (tejpite)

  • 5 dkg stevia
  • 4 db tojás
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 vanília rúd
  • vaj
  • csipet só
  • aszalt szilva
  • magozott meggy
  • Hamé szilva dzsem

Elkészítés:

Habosra keverem az egész tojásokat a steviával, majd fokozatsan adom hozzá a langyos tejet és a tejszínt. Igazából ez adja meg majd a krémességét és azt a kellemes lágyságát ami miatt ennyire szerethető. Lehetőleg magas zsírtartalmúakat válassz. Ha kellően homogén állagú, akkor folyamatos kevergetés mellett mehet is hozzá a liszt, egy csipet só és a vanília kikapart belseje. Ha szépen összeállt a massza, akkor pár percre pihenni hagyom. A vajjal jó alaposan kikenem a sütőformát, majd beleszórom a megozott meggyet és az aszalt szilvát. Ezt követően ráöntöm a palacsinta tészta állagú masszát úgy, hogy éppen ellepje a gyümölcsöket. Tegyél a tetejére 2-3 kanál szilva dzsemet és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb 20-25 percre. Csak győzd kivárni míg hűl egy kicsit.

Hozzászólások

hozzászólás