Megkaptam a hozzávalókat és csak bújtam, bújtam a tüzetesen összeállított végeláthatatlan listát, ahol minden volt, mit el tudtam képzelni. Megdöbbentem, hogy milyen sokszínű az a lista, amiből ezen vendéglátóhelyek a mindennapokban dolgoznak. Ahogy olvasgattam a listát, körvonalazódott, hogy milyen dolgokból szeretnék összepakolni valami újszerű, vagány és gusztusos kaját.
Ahogy olvasgattam a listát, körvonalazódott, hogy milyen dolgokból szeretnék összepakolni valami újszerű, vagány és gusztusos kaját.

A leveshez:
- 30 dkg fehér és barna csiperke
- 20 dkg vargánya
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 3 dl zöldség alaplé (ha nincs, jó a víz is)
- olívaolaj
- 50 g vaj
- egy teáskanál szerecsendió
- egy csipet fahéj
- kakukkfű
- só
- bors
- 2 evőkanál tejföl
levesbetét
- pesto
- füstölt lazac
- tortilla
- bacon
- mandula
- tökmag
Elkészítés:
A fehér és barna csiperkét nedves törlőkendővel átdörzsölöm, megtiszítom. Mosni nem szabad, nem kell. A felapríott hagymán, jó alaposan megpirítom a felaprított gombát, először zsiradék nélkül. Ha szépen elkezdett barnulni, hozzáadok egy kevés olívaolajat, majd felöntöm 3 dl alaplével és 2 dl főzőtejszínnel, majd fűszerezem egy teáskanál szerecsendióval, egy kevés kakukkfűvel, egy csipet fahéjjal, sóval és borssal. Ha a gomba megpuhult, jó alaposan leturmixolom, majd átszűröm. Ezt követően hozzáadom az 50 g vajat és a tejfölt, amivel szép habos állagúra verem.
A tányérba helyezem a lepirított tortilla csíkot, amit pestoval kenek meg. Ráhalmozom a kisült bacont, a magvakat és a lazacot is.

Kávé párosítás: Starbucks COLOMBIA NARIÑO
Ez a kolumbiai csoda szabályosan kitör az ínyenc szájában robusztus ízeivel, emlékeztetve a vulkáni tájra, amelyen termett. Elegáns, növényi ízjegyekkel és dióra emlékeztető utóízzel rendelkezik, emiatt a földes ízű gomba, a betétként használt olajos magvak mellé kiváló párosítás, amit a füstölt lazac és a pesto tesz igazán izgalmassá.
Bízom benne, hogy kedvet kaptatok és semmi nem tántorít el titeket attól, hogy a lehető leghamarabb elkészítsétek ezt az izgalmas gombakrémlevest, amivel biztosan mindenkit levesztek majd a lábáról.

További receptjeimért kattintsatok ide!