Gastro

vargányás csiperke cappuccino, füstölt lazaccal, tortillaval

2018. 07. 10. — by sassdani

main

Gastro

vargányás csiperke cappuccino, füstölt lazaccal, tortillaval

2018. 07. 10. — by sassdani

Csiperke cappuccino? Hogy jött az ötlet? Egyik nap azon gondolkodtam, hogy újra tudom-e értelmezni azokat a hozzávalókat, melyeket a KFC, PizzaHut, BurgerKing, Starbucks használ a mindennapokban.

 

Megkaptam a hozzávalókat és csak bújtam, bújtam a tüzetesen összeállított végeláthatatlan listát, ahol minden volt, mit el tudtam képzelni. Megdöbbentem, hogy milyen sokszínű az a lista, amiből ezen vendéglátóhelyek a mindennapokban dolgoznak. Ahogy olvasgattam a listát, körvonalazódott, hogy milyen dolgokból szeretnék összepakolni valami újszerű, vagány és gusztusos kaját.

Ahogy olvasgattam a listát, körvonalazódott, hogy milyen dolgokból szeretnék összepakolni valami újszerű, vagány és gusztusos kaját.

vargányás csiperke cappuccino

A leveshez:

  • 30 dkg fehér és barna csiperke
  • 20 dkg vargánya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dl zöldség alaplé (ha nincs, jó a víz is)
  • olívaolaj
  • 50 g vaj
  • egy teáskanál szerecsendió
  • egy csipet fahéj
  • kakukkfű
  • bors
  • 2 evőkanál tejföl

levesbetét

  • pesto
  • füstölt lazac
  • tortilla
  • bacon
  • mandula
  • tökmag

Elkészítés:

A fehér és barna csiperkét nedves törlőkendővel átdörzsölöm, megtiszítom. Mosni nem szabad, nem kell. A felapríott hagymán, jó alaposan megpirítom a felaprított gombát, először zsiradék nélkül. Ha szépen elkezdett barnulni, hozzáadok egy kevés olívaolajat, majd felöntöm 3 dl alaplével és 2 dl főzőtejszínnel, majd fűszerezem egy teáskanál szerecsendióval, egy kevés kakukkfűvel, egy csipet fahéjjal, sóval és borssal. Ha a gomba megpuhult, jó alaposan leturmixolom, majd átszűröm. Ezt követően hozzáadom az 50 g vajat és a tejfölt, amivel szép habos állagúra verem.

A tányérba helyezem a lepirított tortilla csíkot, amit pestoval kenek meg. Ráhalmozom a kisült bacont, a magvakat és a lazacot is.

elkészült a gombakrémleves – tálalás

Kávé párosítás: Starbucks COLOMBIA NARIÑO

Ez a kolumbiai csoda szabályosan kitör az ínyenc szájában robusztus ízeivel, emlékeztetve a vulkáni tájra, amelyen termett. Elegáns, növényi ízjegyekkel és dióra emlékeztető utóízzel rendelkezik, emiatt a földes ízű gomba, a betétként használt olajos magvak mellé kiváló párosítás, amit a füstölt lazac és a pesto tesz igazán izgalmassá.

Bízom benne, hogy kedvet kaptatok és semmi nem tántorít el titeket attól, hogy a lehető leghamarabb elkészítsétek ezt az izgalmas gombakrémlevest, amivel biztosan mindenkit levesztek majd a lábáról.

evés utáni pihenés – Sass Dani

További receptjeimért kattintsatok ide!

Hozzászólások

hozzászólás