Gastro

Cukkinis chili con carne, avagy a csilisbab újjászületése

2016. 05. 25. — by sassdani

main

Gastro

Cukkinis chili con carne, avagy a csilisbab újjászületése

2016. 05. 25. — by sassdani

Teljes elkészítési idő: 30 perc
Előkészítési idő: 10 perc

HOZZÁVALÓK

  • 500 g darált sertéshús
  • 200 g morzsolt kukorica
  • 400 g előfőzött vörösbab
  • 4 db paradicsom
  • chili jalapeno darabkák
  • paradicsomszósz
  • 2 db cukkini
  • fahéj
  • só, bors, olaj
  • toast kenyér
  • tejföl
  • cheddar sajt

ELKÉSZÍTÉS

1. Vöröshagymát apró darabokra vágunk, majd kevés olajon lepirítjuk. Ha már üveges, akkor hozzáadjuk a darált sertéscombot, amit kissé lepirítunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor hozzáadjuk az apróra vágott, kimagozott cukkinit, a paradicsomot, a paradicsomszószt, babot és a kukoricát. Fűszerezzük sóval, borssal és ízlés szerint chilivel. Ha igazán izgalmas ízt szeretnék elérni, akkor egy kevés fahéjat is teszünk bele. Ha a paradicsom és a cukkini is megfőtt, akkor el is készült az étel.

2. A kenyeret megkenjük tejföllel és reszelt sajttal, amit arany barnára pirítunk.

Hozzászólások

hozzászólás