Gastro

Cukormentes, mégis édes mennyország

2017. 09. 08.

main

Gastro

Cukormentes, mégis édes mennyország

2017. 09. 08.

 

Kevés olyan ember van, aki ne rajongana az édességekért. Így vagyok ezzek én is, de azért nem mindenre ugrok rá azonnal. Fontos szempont, hogy viszonylag könnyű desszert legyen és az elkészítése se tartson tovább egy óránál. Megmutatom nektek az egyik kedvencemet, amit 20 perc alatt ti is kényelmesen el tudtok készíteni. Ez egy kardamonos panna cotta áfonyával és chia pudinggal.

Kardamonos panna cotta chia pudinggal, áfonyamártással

Hozzávalók:

  • 500 ml habtejszín
  • 150 ml tej
  • kardamon
  • 1 db vanília rúd
  • 15 g zselatin
  • édesítő
  • 300 g áfonya
  • 1 db füge
  • 5 evőkanál chia mag
  • 3 dl kókusztej

A panna cotta egy tejpuding aminek az elkészítése nem sok izgalmat rejteget. Éppen ezért ha van 20 percetek, mindenképpen próbáljátok ki. Ha másért nem, az Instagramon nagyon jól mutat ez a desszert.

A tejszínt öntsétek össze a tejjel és lassú tűzön hevítsétek egészen forralásig úgy, hogy beleteszitek a vaníliarúd kikapart belsejét és egy kevés kardamont. Ezekkel a fűszerekkel olyan ízeket értek el, ami tényleg a mennyei mannát idézi elő. Ízlés szerint édesítsétek eritrittel vagy bármi számotokra szimpatikus édesítőszerrel. A folyamatos kevergetés mellett készítsétek elő a zselatint úgy, hogy kb. 50 ml hideg vízben feloldjátok. Ezt követően ha a tejszínes tej már felforrt, vegyétek le a tűzről és csomómentesen keverjétek bele a zselatint. Öntsétek poharakba és irány a hűtő.

Készítettem hozzá chia pudingot is, ami szintén nagyon egyszerű. 5 evőkanálnyi chia magot keverjetek el 3 dl langyos kókusztejben, édesítsétek és ez is mehet a hűtőbe. Ha megszívta magát, zselés állaga lesz és tehetitek is a panna cotta tetejére. Szintén a desszertünk tetejére kerül egy áfonya mártás is. Az áfonyát egy kevés édesítővel és 50 ml vízzel magas hőfokon kb. 15 perc alatt lekvár állagúra főztem, majd hagytam kicsit hűlni. A fentieket variálhatjátok, de a képen látható édességet én ezek alapján készítettem el. Imádni fogjátok!:)

Hozzászólások

hozzászólás