A nyár ott kezdődik, ahol a magyar eper megjelenik a piacon. Ezen a hétvégén már több piacon felütötte a fejét az illatos, frissességtől duzzadó eper, ami azonnali vásárlásért kiáltott. Könnyen befolyásolható vagyok, vettem is azonnal kb. 2 kg epret. Miután hazaértem, akkor jöttem rá, hogy ez talán egy kicsit több mint amit hirtelen meg tudok enni. Már kapcsoltam is be a sütőt és neki is láttam a galette tészta kikeverésének. A galette a lustaság mintaképe szerintem. Éppen ezért rajongom én ezért eszeveszett módon. Lehet villantani vele, mégis szinte egyszerűbb mint lesétálni a boltba egy képviselőfánkért. Nem fogok könyörögni, hogy próbáljátok ki. Meg fogjátok tenni magatoktól is.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg kiolvasztott kókuszolaj
- 0,5 dl kókusztej
- 2 db tojás
- csipet só
- 10 dkg eritrit
túrós töltelék:
- 25 dkg zsírszegény túró
- 1 db tojássárgája
- 10 dkg eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- friss eper
- TúróRudi
A tészta összetevőit jó alaposan dolgozd össze. Ha javasolhatom, először a száraz alapanyagokat, majd fokozatosan adagolva hozzá minden mást. A tészta akkor lesz igazán jó, ha kissé zsíros hatású, rugalmas állagot vesz majd fel. Ha szépen összeállt, a sikérszálak barátként kapaszkodtak már össze, akkor mehet be a hűtőbe lefedve, kicsit pihenni.
Amíg a tészta pihen, összekeverem a túrós tölteléket és megpróbálok nem beleenni. A nyers tojás nem játék.
Ha a tészta kb. 10-15 percet pihent, egy enyhén belisztezett deszkán kb 0,5 cm vastagságóra nyújtom, törekedve arra, hogy megtartsa a kör alakzatot. Ezt követően jó vastagon megkenem a túróval és mehet rá a feldarabolt eper. A széleket felhajtom és kb. 160 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Amíg jó forró, rádobálom a felszeletet TúróRudi darabokat és csorgó nyállal veszem magam elé az első szeletet.