HOZZÁVALÓK
- liszt
- cukor
- fahéj
- szódabikarbóna
- csipet só
- 1 tojás
- tej
- 8 nagyobb tojás sárgája
- 2 db vaníliarúd
- 15 dkg kristálycukor
- 1 l tej
- olaj
ELKÉSZÍTÉS
Az almát karikákra vágom és kivájom a magházat. A lisztet, cukrot, fahéjat, szódabikarbónát, csipet sót, 1 db tojást és a tejet összekeverem úgy, hogy először a száraz alapanyagokat elegyítem, azt követően teszem hozzá a többit. A mennyiségeket úgy válasszuk meg, hogy egy könnyű, krémes állagú tésztát kapjunk.
A kikevert tésztába belemártjuk az almakarikákat és forró olajban aranybarnára sütjük.
Házi vanília:
A tojássárgáját a cukorral alaposan, habosra keverem. A vaníliarúd belsejét kikaparom és beleteszem a tejbe, amit a kikapart rudakkal együtt felforralok. A vaníliás tejet a cukorral kikevert tojáshoz adagoljuk, majd folyamatosan kevergetve kis lángon sűrűre főzzük.