Gastro

Fahéjas almakarika házi vaníliaszósszal

2016. 05. 26.

main

Gastro

Fahéjas almakarika házi vaníliaszósszal

2016. 05. 26.

 

HOZZÁVALÓK

  • liszt
  • cukor
  • fahéj
  • szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 tojás
  • tej
  • 8 nagyobb tojás sárgája
  • 2 db vaníliarúd
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 l tej
  • olaj

ELKÉSZÍTÉS

Az almát karikákra vágom és kivájom a magházat. A lisztet, cukrot, fahéjat, szódabikarbónát, csipet sót, 1 db tojást és a tejet összekeverem úgy, hogy először a száraz alapanyagokat elegyítem, azt követően teszem hozzá a többit. A mennyiségeket úgy válasszuk meg, hogy egy könnyű, krémes állagú tésztát kapjunk.

A kikevert tésztába belemártjuk az almakarikákat és forró olajban aranybarnára sütjük.

Házi vanília:

A tojássárgáját a cukorral alaposan, habosra keverem. A vaníliarúd belsejét kikaparom és beleteszem a tejbe, amit a kikapart rudakkal együtt felforralok. A vaníliás tejet a cukorral kikevert tojáshoz adagoljuk, majd folyamatosan kevergetve kis lángon sűrűre főzzük.

Hozzászólások

hozzászólás