Gastro

Fehérboros cozze, pesztós pirítóssal

2016. 05. 26. — by sassdani

main

Gastro

Fehérboros cozze, pesztós pirítóssal

2016. 05. 26. — by sassdani

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg feketekagyló
  • 100 ml olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 200 ml bor (fehér, száraz)
  • 1 evőkanál só
  • bors – fekete (tört)
  • 1 csokor petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS

Csíkozzuk fel a vöröshagymát, aprítsuk fel a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. A citromot pedig cikkezzük fel.

Egy nagy fazékban kezdjük el hevíteni az olívaolajat, majd tegyük bele a vöröshagymát, és egy-két percig fonnyasszuk. Ezután mehet bele a szeletelt fokhagyma.

További 1 perc múlva tegyük bele a kagylókat, a fehérbort, a citromgerezdek felét és a sót.

Törjünk rá kevés borsot, szórjuk rá a petrezselyemzöldet, és magas hőfokon fedő alatt pároljuk kb. 5-7 percig.

Ha a kagylók kinyíltak, el is készült a fehérboros feketekagyló! Ne pároljuk túl, mert akkor kemény, gumis lesz a kagyló. Frissen, a megmaradt citromgerezdekkel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

hozzászólás