HOZZÁVALÓK
- 1 kg feketekagyló
- 100 ml olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 200 ml bor (fehér, száraz)
- 1 evőkanál só
- bors – fekete (tört)
- 1 csokor petrezselyemzöld
ELKÉSZÍTÉS
Csíkozzuk fel a vöröshagymát, aprítsuk fel a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. A citromot pedig cikkezzük fel.
Egy nagy fazékban kezdjük el hevíteni az olívaolajat, majd tegyük bele a vöröshagymát, és egy-két percig fonnyasszuk. Ezután mehet bele a szeletelt fokhagyma.
További 1 perc múlva tegyük bele a kagylókat, a fehérbort, a citromgerezdek felét és a sót.
Törjünk rá kevés borsot, szórjuk rá a petrezselyemzöldet, és magas hőfokon fedő alatt pároljuk kb. 5-7 percig.
Ha a kagylók kinyíltak, el is készült a fehérboros feketekagyló! Ne pároljuk túl, mert akkor kemény, gumis lesz a kagyló. Frissen, a megmaradt citromgerezdekkel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.