Gastro

Fehérboros, fokhagymás camembert!

2017. 07. 26. — by sassdani

main

Gastro

Fehérboros, fokhagymás camembert!

2017. 07. 26. — by sassdani

Nem szeretem az ilyet leírni, de ez a klasszikus randikaja. Mondjuk nem első randis, a tetemes mennyiségű fokhagyma miatt, de randikaja. Ez tipikusan az a vacsora, amivel villoghat a kreativitás és meg lehet mutatni, hogy egy nagyon egyszerű alapanyaból nasi, vagy főétel is készülhet. Ha valami nagyon könnyű, egyszerű étel kell, ami több mint a mogyoró-popcorn-gyümölcs egyike akkor ezt edd az esti film mellé! Borral tökéletes (mondom, hogy randikaja) és kedv szerint ízesíthető. Az előkészület lehet közös is, mert nem kell többet tenni, mint a sajtokat kicsomagolni a papírjukból, beledöfködni a fokhagyma gerezdeket (nyugi, ha mindketten esztek akkor az nem para), megszórni a zöldekkel és mehet rá a fehérbor! A mártogatós lehet sárgarépa, zeller, vagy olajjal megkent baguette, a lehetőségek tárháza végtelen. És mondom még mi a szuper, az egész kettőtöknek kijön egy ezresból.

Hozzávalók:

  • 2 db natúr camembert
  • 1 dl fehérbor
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • rozmaring

Tedd a sajtot egy alufóliára, majd vágj apró lyukakat a tetejére. A meghámozott, apró csíkokra vágott fokhagymát tűzdeld bele. Ezt követően hajtsd fel az alufólia oldalait, majd önts a sajtra (törekedj rá, hogy a lyukakba is befolyjon), szórd meg friss rozmariggal, majd zárb be az alufólia tetejét. Kb 200 fokos sütőben 15 perc alatt el is készül. A közepe lágy, krémes lesz, amit pirítósra tudtok majd kenni. Imádni fogjátok.

Hozzászólások

hozzászólás