Gastro

FRANCIA HAGYMALEVES NACHOSSZAL

2016. 05. 26.

main

Gastro

FRANCIA HAGYMALEVES NACHOSSZAL

2016. 05. 26.

HOZZÁVALÓK 4 FŐRE

  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • 5 dl hús alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • nachos
  • reszelt cheddar sajt

ELKÉSZÍTÉS

A karikára vágott póréhagymát és vöröshagymát vajon üvegesre párolom, majd egy púpozott evőkanál liszttel megszórom, amivel egy kicsit tovább pirítom, majd felöntöm a hús alaplével és 1 dl fehérborral. Ezt követően 1,5 l vízzel felöntöm, amibe teszek őrölt borsot, szerecsendiót. Ezt 10-15 percig főzöm, majd kb. 2 dl főzőtejszínnel fejezem be. Tálaláskor a forró levest nachosra és az arra ráhelyezett sajtra szedem.

Hozzászólások

hozzászólás