OZZÁVALÓK
- sertésszűz
- kakukkfű
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 0,5 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl zöldség alaplé
- vaj
- savanyított gyöngyhagyma
SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK
- zsebsárkány
- maréknyi apró faforgács
- alufólia
- frissentartó fólia
ELKÉSZÍTÉS
A sertésszüzet lehártyázzuk, formázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd magas hőmérsékleten, kevés olajon kérgesítsük minden oldalát. Ezt követően kb. 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Sütés után egy fóliával kibélelt edényben meggyújtjuk a faforgácsot, majd ha már csak füstöl, akkor egy szűrőben ráhelyezzük a húst és lefedjük fóliával 5-10 percre.
A burgonyát apró darabokra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Az elkészült burgonyát kevés vaj, tejszín, zöldség alaplé és petrezselyem hozzáadásával pürésítsük, majd azt többször átszűrjük egy passzírszűrő segítségével.