Gastro

Füstölt sertésszűz zöldfűszeres burgonyapürével, savanyított zöldségekkel

2016. 05. 26. — by sassdani

main

Gastro

Füstölt sertésszűz zöldfűszeres burgonyapürével, savanyított zöldségekkel

2016. 05. 26. — by sassdani

OZZÁVALÓK

  • sertésszűz
  • kakukkfű
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl zöldség alaplé
  • vaj
  • savanyított gyöngyhagyma

SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK

  • zsebsárkány
  • maréknyi apró faforgács
  • alufólia
  • frissentartó fólia

ELKÉSZÍTÉS

A sertésszüzet lehártyázzuk, formázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd magas hőmérsékleten, kevés olajon kérgesítsük minden oldalát. Ezt követően kb. 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Sütés után egy fóliával kibélelt edényben meggyújtjuk a faforgácsot, majd ha már csak füstöl, akkor egy szűrőben ráhelyezzük a húst és lefedjük fóliával 5-10 percre.

A burgonyát apró darabokra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Az elkészült burgonyát kevés vaj, tejszín, zöldség alaplé és petrezselyem hozzáadásával pürésítsük, majd azt többször átszűrjük egy passzírszűrő segítségével.

Hozzászólások

hozzászólás