HOZZÁVALÓK
- 1 kg csirkemell
- olívaolaj
- 2 db padlizsán
- friss gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fehér hagyma
- 2 teáskanál római kömény
- curry
- friss chili
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 x 4 dl kókusztej
- 1 csokor friss coriander
KÖRETHEZ
- 4 db közepes burgonya
- tejföl
- bacon
- snidling
- cheddar sajt
ELKÉSZÍTÉS
A salotta hagymát és a fokhagyát üvegesre páralom egy kevés olívaolajon, majd ráteszem az apró kockákra vágott csirkemellet is. Hozzáadom a megmosott, felkockázott padlizsánt, majd ezt is körbepirítom. Ha a csirkemell és a padlizsán is megpuhult, beleöntöm a kókusztejet, a paradicsompürét és összefőzöm a római köménnyel, gyömbérrel és a curry-vel. Tálaláskor a tetejére friss koriandert és chilit szórok. A burgonyát jó alaposan megmossuk, de héjával együtt alufóliába csomagolva a sütőbe helyezem. Ha megpuhult, kicsomagolom, középen bevágom és ráöntöm a tejfölt, reszelek rá sajtot, rászórom az apróra vágott bacont, snidlinget, sózom és borsozom.