main

Gastro

Fűszeres, padlizsános, kókuszos csirke curry – héjában sült burgonyával

2017. 03. 30. — by sassdani

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg csirkemell
  • olívaolaj
  • 2 db padlizsán
  • friss gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fehér hagyma
  • 2 teáskanál római kömény
  • curry
  • friss chili
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 x 4 dl kókusztej
  • 1 csokor friss coriander

KÖRETHEZ

  • 4 db közepes burgonya
  • tejföl
  • bacon
  • snidling
  • cheddar sajt

ELKÉSZÍTÉS

A salotta hagymát és a fokhagyát üvegesre páralom egy kevés olívaolajon, majd ráteszem az apró kockákra vágott csirkemellet is. Hozzáadom a megmosott, felkockázott padlizsánt, majd ezt is körbepirítom. Ha a csirkemell és a padlizsán is megpuhult, beleöntöm a kókusztejet, a paradicsompürét és összefőzöm a római köménnyel, gyömbérrel és a curry-vel. Tálaláskor a tetejére friss koriandert és chilit szórok. A burgonyát jó alaposan megmossuk, de héjával együtt alufóliába csomagolva a sütőbe helyezem. Ha megpuhult, kicsomagolom, középen bevágom és ráöntöm a tejfölt, reszelek rá sajtot, rászórom az apróra vágott bacont, snidlinget, sózom és borsozom.

Hozzászólások

hozzászólás