Gastro

4 nap a hedonizmus jegyében: szubjektív gasztro útikalauz a Gourmet Fesztiválhoz

2018. 05. 15. — by sassdani

main

Gastro

4 nap a hedonizmus jegyében: szubjektív gasztro útikalauz a Gourmet Fesztiválhoz

2018. 05. 15. — by sassdani

A Gourmet Fesztivált minden évben nagyon várom. Tanulva az eddigi évek tapasztalataiból idén már kajálós bakancslistával készülök, hogy mindent meg tudjak kóstolni. Megmutatom, nálam ki és mivel szerepel a listán. Hello, Gourmet fesztivál. Örülök, hogy újra itt vagy! Én is ott leszek. A színpadon is.

Érdekel a gasztronómia. Évek óta mocorgok ebben a közegben, így nekem a Gourmet fesztivál olyan, mint kezdő DJ-nek a Balaton Sound. Ott vagyok, ott kell lennem, nem hagyhatom ki, de persze eszem ágában sincs kihagyni. Imádom, hogy az egy négyzetméterre jutó parádés kaják száma több mint 1, és végre hatalmas dózisban találkozhatok azokkal,  akiket pontosan az érdekel ami engem is. A kajaaaaaa! Nem én nem szakács vagyok, így nem fogom megfejteni, hogy ki csinálja jól amit csinál, viszont azt pontosan tudom így egy nappal a nyitás előtt, hogy mi az ami érdekel. Hogy mi az, amit biztos, hogy ki fogok próbálni, meg fogok kóstolni. Az idei fesztivál témája a gombóc, a kaviár és a pezsgő. Bling-bling, csing-csing.

Nem volt egyszerű elméletben sem választani a menüből, de arra számítok, hogy a helyszínen ez majd tovább fog bonyolódni a terjengő illatok, a hangulat és a társaság miatt. A lentiekre tekintsetek gasztro útikalauzként, amitől eltérni természetesen ér!

Gourmet Fesztivál 2017 – Sass Dani

BOCK BISZTRO – “All you can it”, azaz csomagolással együtt ehető szendvics

Szeretem, ha a tradíció és a modernitás találkozik, Bíró Lajos konyhájában lehet bízni. Izgatottan várom, milyen lesz az ehető csomagolás. Hús lesz bőséggel, az biztos.

BORI MAMI (GYÖNGYÖS) – Tanyasi gombóc: kakas “erénye” – zsendicegombóc

A mátraiak tavaly közönségdíjat nyertek, idén kakasherét és taréj fogok náluk kóstolni zsendicegombóccal, aminek alapanyagát bio kecskefarmról hozzák – izgalmas!

BORKONYHA – Beluga, csirkeosztriga

Sárközi Ákos és Borkonyha-rajongó vagyok. Nem érdekel (de, nagyon is!!), hogy idén mit varázsolnak, rám biztosan számíthatnak.

COSTESRebarbarás képviselőfánk

Az Ide süss! óta még lelkesebb vagyok, ha édességekről van szó, így szinte alapvetés, hogy Palágyi Eszter rebarbarás képviselőfánkjából is ennem kell.

ESCAKaporfagylalt – Keta lazackaviár

Az alapanyagokat elnézve akár főétel is lehetne ez a fogás. Komoly dilemma, hogy az édes vagy a sós íz lesz-e a domináns. Utána fogok járni, ígérem.

GASTRO-HACK x FÜSTÖLGŐ SAROK – BBQ nyeles gombóc, pezsgős chedarral

Srácok komoly húsokkal, a nagy zöld tojás mellett, őrült ízkombinációkkal és határtalan lelkesedéssel – ebből csak jó sülhet ki. Szó szerint.

KISTÜCSÖK (BALATONSZEMES) – Házi kenyérgombóc nyurgaponty “császárhússal” sóska szósszal

A Kistücsök az az étterem, ahová csak egy ebédre vagy vacsorára is megéri “elugrani”. Viszonylag sokszor teszem ezt meg én magam is. Egy biztos pont a Balatonnál, amire a fesztiválon is iránytűként tekintek majd. 

ONYX – Vízibivaly és tokhalkaviár

Két Michelin-csillag. Mást nem is mondok. De, még talán annyit, hogy 100 százalékig lebomló agyagtányérokkal készülnek a fesztiválra, melynek egyike Mészáros Ádám chef aláírását rejti a zsírpapír alatt. Izgalmas játék lesz ez. A szerencsés megtaláló vacsorázhat majd egyet másodmagával az étteremben.

PANIFICO IL BASILICOKacsagombóc

Szabi és csapatának tehetsége és elhivatottsága bámulatra méltó. Kollégaként és barátként is nagyra tartom. Izgatottan várom a kacsagombócát!

SALON – „Sültoldalas gombóc” paradicsomos káposztával

Sokat köszönhetek Wolf Andrásnak. Elképedve nézem munkáit és mindig kíváncsi vagyok az újdonságaira is. Érdekel, hogy a klasszikus, házias magyaros fogásokat hogyan lehet fine diningra hangolni. Ez a fogás egy egészen szép tanulmány lesz.

A különleges ételek mellett gasztro programokban sem lesz hiány, május 18-án, pénteken 17.00 órától nyitjuk meg Szabadfi Szabi pék barátommal a gasztroszínpad kínálatát (NAGYSZÍNPAD, NAGY-SZÍN-PAD!), és bebizonyítjuk, hogy a pizza nem csak sós feltéttel élmény. Szabi világklasszis pizzatésztáját piemonti mogyorókrémmel, pisztáciával és málnakaviárral készítjük majd el, amit a helyszínen meg is kóstolhattok majd. Ott tali!

Sass Dani, Hajós Andris, Szabadfi Szabi

cover photo credit: Gourmet Fesztivál 2018

 

 

Hozzászólások

hozzászólás