Gastro

grill burger, buci nélkül

2016. 05. 26. — by sassdani

main

Gastro

grill burger, buci nélkül

2016. 05. 26. — by sassdani

Teljes elkészítési idő: 30 perc

Előkészítési idő: 20 perc

HOZZÁVALÓK

Hús

  • 500 g darált marhahús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál paprikakrém 2 evőkanál paradicsompürés
  • 1 tojás
  • bors

Házi paradicsomszósz

  • paradicsompüré
  • kakukkfű
  • füstös só
  • fokhagyma
  • Worcestershire szósz
  • almaecet
  • szójaszósz
  • méz

Feltét:

  • cheddar sajt
  • fejes saláta
  • bacon
  • lilahagyma

ELKÉSZÍTÉS

A darált marhahúst összekeverjük az apróra vágott, olajon megfonnyasztott vöröshagymával, az összetört fokhagymával, mustárral, paradicsompürével, tojással, sóval, borssal, mézzel. Kicsit állni hagyjuk, majd formázzuk és grillrácson kisütjük. Ezzel egy időben a bacont is a grillre tesszük és enyhén lepirítjuk.

A burgerhez házi paradicsomszószt készítünk. A paradicsompüréhez hozzáadjuk az apróra vágott kakukkfüvet, füstölt sót, fokhagymát, Worcestershire szószt, almaecetet és szójaszószt. A megsült húspogácsát egy friss ropogós salátalevélre tesszük, ráhalmozva a cheddar sajtot, lilahagymát, paradicsomszószt, sült bacont.

Hozzászólások

hozzászólás