Teljes elkészítési idő: 30 perc
Előkészítési idő: 20 perc
HOZZÁVALÓK
Hús
- 500 g darált marhahús
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál paprikakrém 2 evőkanál paradicsompürés
- 1 tojás
- só
- bors
Házi paradicsomszósz
- paradicsompüré
- kakukkfű
- füstös só
- fokhagyma
- Worcestershire szósz
- almaecet
- szójaszósz
- méz
Feltét:
- cheddar sajt
- fejes saláta
- bacon
- lilahagyma
ELKÉSZÍTÉS
A darált marhahúst összekeverjük az apróra vágott, olajon megfonnyasztott vöröshagymával, az összetört fokhagymával, mustárral, paradicsompürével, tojással, sóval, borssal, mézzel. Kicsit állni hagyjuk, majd formázzuk és grillrácson kisütjük. Ezzel egy időben a bacont is a grillre tesszük és enyhén lepirítjuk.
A burgerhez házi paradicsomszószt készítünk. A paradicsompüréhez hozzáadjuk az apróra vágott kakukkfüvet, füstölt sót, fokhagymát, Worcestershire szószt, almaecetet és szójaszószt. A megsült húspogácsát egy friss ropogós salátalevélre tesszük, ráhalmozva a cheddar sajtot, lilahagymát, paradicsomszószt, sült bacont.