HOZZÁVALÓK
- borjúmáj
- barna csiperke gomba
- 2 db padlizsán
- 1,5 dl étolaj
- 1 tojássárgája
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 10 dkg tejföl
- só
- bors
- citromlé
ELKÉSZÍTÉS
A padlizsánt alufóliába csomagolom, majd a grillre helyezve készre sütöm. Folyamatosan tudjuk szúrópróbával ellenőrizni a készültségét. Ha elkészült, levesszük a grill lapról. Akkor jó, ha a héja könnyen eltávolítható.
Amíg a padlizsán hűl, elkészítem a házi majonézt. Összekeverem a tojássárgáját a mustárral, majd vékony sugárban, folyamatos keverés mellett öntöm hozzá az olajat. Ha kész, ízlés szerint adok hozzá citromlevet és sót. A meghámozott padlizsánt, a fokhagymát, őrölt borsot és a tejfölt alaposan összedolgozom, majd hozzáadom a majonézt. A vékony szeletekre vágott májat ízesítés nélkül, kis olajjal meglocsolva helyezem a grillre, majd miután megfordítottam, akkor sózom és borsozom. A barna csiperkének eltávolítom a szárát, jó alaposan megmosom, olajozom, sózom, borsozom, majd a grillre teszem. Ha elkészült, a fejeket megtöltöm az előre elkészített padlizsánkrémmel.