Gastro

grillezett borjúmáj padlizsánkrémmel töltött barna csiperkével

2016. 05. 26.

main

Gastro

grillezett borjúmáj padlizsánkrémmel töltött barna csiperkével

2016. 05. 26.

HOZZÁVALÓK

  • borjúmáj
  • barna csiperke gomba
  • 2 db padlizsán
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 tojássárgája
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 10 dkg tejföl
  • bors
  • citromlé

ELKÉSZÍTÉS

A padlizsánt alufóliába csomagolom, majd a grillre helyezve készre sütöm. Folyamatosan tudjuk szúrópróbával ellenőrizni a készültségét. Ha elkészült, levesszük a grill lapról. Akkor jó, ha a héja könnyen eltávolítható.

Amíg a padlizsán hűl, elkészítem a házi majonézt. Összekeverem a tojássárgáját a mustárral, majd vékony sugárban, folyamatos keverés mellett öntöm hozzá az olajat. Ha kész, ízlés szerint adok hozzá citromlevet és sót. A meghámozott padlizsánt, a fokhagymát, őrölt borsot és a tejfölt alaposan összedolgozom, majd hozzáadom a majonézt. A vékony szeletekre vágott májat ízesítés nélkül, kis olajjal meglocsolva helyezem a grillre, majd miután megfordítottam, akkor sózom és borsozom. A barna csiperkének eltávolítom a szárát, jó alaposan megmosom, olajozom, sózom, borsozom, majd a grillre teszem. Ha elkészült, a fejeket megtöltöm az előre elkészített padlizsánkrémmel.

Hozzászólások

hozzászólás