Teljes elkészítési idő: 50 perc
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 15 perc
HOZZÁVALÓK
- 6 tojás
- 3 ek. liszt
- 2 ek. liszt
- 2 ek. holland kakaópor
- 4 ek. porcukor
- 200 g étcsokoládé
- 300 ml habtejszín
- 2 ek. porcukorv
- sütőpor
- magozott meggy
- nyers rebarbara
ELKÉSZÍTÉS
6 tojásos, kakaós, zablisztes piskótát készítünk: a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzá keverjük a tojássárgáját, a 3 ek. lisztet, a 2 ek. zablisztet, a porcukrot és a kakaóport, egy kevés sütőport, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze. Formába öntjük és kb. 160 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az étcsokoládéhoz, beletesszük a 2 ek. porcukrot, majd addig keverjük, amíg homogén állagot nem kapunk. Ha elkészült, hagyjuk hűlni, majd jó alaposan átkeverjük (habosítjuk), amíg kicsit ki nem világosodik. A rebarbaraszárat megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés cukorral és fahéjjal feltesszük főzni. Az elkészült piskótát apró kockákra vágjuk, majd egy pohárba rétegezzük a csokikrémmel, rebarbarával és a meggyel.