main

Gastro

Ha lúdláb, akkor legyen rebarbarás

2016. 05. 25.

Teljes elkészítési idő: 50 perc
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 15 perc

HOZZÁVALÓK

  • 6 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 4 ek. porcukor
  • 200 g étcsokoládé
  • 300 ml habtejszín
  • 2 ek. porcukorv
  • sütőpor
  • magozott meggy
  • nyers rebarbara

ELKÉSZÍTÉS

6 tojásos, kakaós, zablisztes piskótát készítünk: a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzá keverjük a tojássárgáját, a 3 ek. lisztet, a 2 ek. zablisztet, a porcukrot és a kakaóport, egy kevés sütőport, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze. Formába öntjük és kb. 160 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az étcsokoládéhoz, beletesszük a 2 ek. porcukrot, majd addig keverjük, amíg homogén állagot nem kapunk. Ha elkészült, hagyjuk hűlni, majd jó alaposan átkeverjük (habosítjuk), amíg kicsit ki nem világosodik. A rebarbaraszárat megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés cukorral és fahéjjal feltesszük főzni. Az elkészült piskótát apró kockákra vágjuk, majd egy pohárba rétegezzük a csokikrémmel, rebarbarával és a meggyel.

Hozzászólások

hozzászólás