Gastro

Harcsapaprikás rakott tésztával

2016. 05. 26. — by sassdani

main

Gastro

Harcsapaprikás rakott tésztával

2016. 05. 26. — by sassdani

eljes elkészítési idő: 60 perc

Előkészítési idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db egész harcsa
  • paradicsom
  • paprika
  • vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 1 csomag lasagne tészta (500 g)
  • 250 g túró
  • tejföl
  • előre darabolt bacon
  • 1-2 ág kakukkfű
  • olaj, só, bors, vaj

ELKÉSZÍTÉS

A harcsát kifilézzük és nagyobb darabokra vágjuk. A lasagne tésztát olajos, sós vízben megfőzzük, miközben elkészítjük a pörkölt alapot: a hagymát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a halcsontot, az apróra vágott paradicsomot, paprikát és kevés vízzel feltesszük főni. Ha ez elkészült, kivesszük a halcsontokat és pürésítjük.

A megpuhult tésztát egy olajjal kikent tálba rétegezzük úgy, hogy közé tejfölös, baconös, enyhén sós túrót teszünk. A tetejét tejföllel kenjük meg és arany barnára sütjük előmelegített sütőben.

A harcsa szeleteket forró serpenyőben egy kevés vajjal és kakukkfűvel készre sütjük. A tálaláskor a pörkölt alapra helyezzük a formázott tésztát és a halat is.

Hozzászólások

hozzászólás