eljes elkészítési idő: 60 perc
Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
HOZZÁVALÓK:
- 1 db egész harcsa
- paradicsom
- paprika
- vöröshagyma
- fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- 1 csomag lasagne tészta (500 g)
- 250 g túró
- tejföl
- előre darabolt bacon
- 1-2 ág kakukkfű
- olaj, só, bors, vaj
ELKÉSZÍTÉS
A harcsát kifilézzük és nagyobb darabokra vágjuk. A lasagne tésztát olajos, sós vízben megfőzzük, miközben elkészítjük a pörkölt alapot: a hagymát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a halcsontot, az apróra vágott paradicsomot, paprikát és kevés vízzel feltesszük főni. Ha ez elkészült, kivesszük a halcsontokat és pürésítjük.
A megpuhult tésztát egy olajjal kikent tálba rétegezzük úgy, hogy közé tejfölös, baconös, enyhén sós túrót teszünk. A tetejét tejföllel kenjük meg és arany barnára sütjük előmelegített sütőben.
A harcsa szeleteket forró serpenyőben egy kevés vajjal és kakukkfűvel készre sütjük. A tálaláskor a pörkölt alapra helyezzük a formázott tésztát és a halat is.