Gastro

Hideg kovászos uborkaleves parmezánnal

2016. 05. 26.

main

Gastro

Hideg kovászos uborkaleves parmezánnal

2016. 05. 26.

Előkészítési idő: 5 perc

Teljes elkészítési idő: 15 perc

HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE

  • 8 db kovászos uborka
  • 3 dl uborkalé
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma

ELKÉSZÍTÉS

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Ha ez elkészült, a felkarikázott kovászos uborkával, a 2 dl kovászos uborka lével, a tejföllel, a petrezselyemmel, kaporral és a fokhagymával együtt leturmixoljuk az egészet. Az uborka sósságától függően sózzuk és igény esetén őrölt fekete borssal ízesítjük.

A parmezánt sütőpapírra reszeljük, majd a sütőben megolvasztjuk. Ha megolvadt, a fakanál nyelére tekerjük és hagyjuk megszikkadni.

Hozzászólások

hozzászólás