Előkészítési idő: 5 perc
Teljes elkészítési idő: 15 perc
HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
- 8 db kovászos uborka
- 3 dl uborkalé
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
ELKÉSZÍTÉS
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Ha ez elkészült, a felkarikázott kovászos uborkával, a 2 dl kovászos uborka lével, a tejföllel, a petrezselyemmel, kaporral és a fokhagymával együtt leturmixoljuk az egészet. Az uborka sósságától függően sózzuk és igény esetén őrölt fekete borssal ízesítjük.
A parmezánt sütőpapírra reszeljük, majd a sütőben megolvasztjuk. Ha megolvadt, a fakanál nyelére tekerjük és hagyjuk megszikkadni.