HOZZÁVALÓK
- 1 kg csirkecomb (csontos)
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- tejföl
- pirospaprika
- só
- bors
- majoranna
- 1 kk lisz
PALACSINTÁHOZ
- 30 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 dl víz
- 1 ek szódabikarbóna
- 2 tojás
- 2 evőkanál étolaj
- csipet só
- friss petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát apróra vágom, majd kevés olajon és a füstölt szalonna kiolvasztott zsiradékán lepirítom. Ha üveges, hozzáadom a pirospaprikát, majd a csirkecombokat. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd beledobom a paradicsomot és a paprikát is. Sózom, borsozom, teszek hozzá egy kevés majorannát és puhára főzöm. Ha elkészült, kiveszem a húst, majd a mártást átszűröm és egy vékony habarással sűrítem, krémesítem.
A csirkecombról a húst leszedem és apró darabokra vágom.
A lisztet kikeverem a tojással, tejjel, vízzel, szódabikarbónával, olajjal, sóval és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel és vékony palacsintákat sütök belőle.
Az apróra vágott csirkehússal megtöltöm a palacsintákat és lelocsolom a mártással.