main

Gastro

Hortobágyi húsos palacsinta

2017. 03. 30. — by sassdani

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg csirkecomb (csontos)
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • tejföl
  • pirospaprika
  • bors
  • majoranna
  • 1 kk lisz

PALACSINTÁHOZ

  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • csipet só
  • friss petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

A hagymát apróra vágom, majd kevés olajon és a füstölt szalonna kiolvasztott zsiradékán lepirítom. Ha üveges, hozzáadom a pirospaprikát, majd a csirkecombokat. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd beledobom a paradicsomot és a paprikát is. Sózom, borsozom, teszek hozzá egy kevés majorannát és puhára főzöm. Ha elkészült, kiveszem a húst, majd a mártást átszűröm és egy vékony habarással sűrítem, krémesítem.

A csirkecombról a húst leszedem és apró darabokra vágom.

A lisztet kikeverem a tojással, tejjel, vízzel, szódabikarbónával, olajjal, sóval és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel és vékony palacsintákat sütök belőle.

Az apróra vágott csirkehússal megtöltöm a palacsintákat és lelocsolom a mártással.

Hozzászólások

hozzászólás