main

Gastro

Húsvéti sonkaleves

2016. 03. 25. — by sassdani

Hozzávalók
  • 1 db közepes, füstölt, kötözött sonka
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • babérlevél
  • szemes bors
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • petrezselyem
  • snidling
  • friss reszelt torma
  • liszt
  • olaj
  • tejföl
  • tejszín
  • fehérbor
Elkészítés

A megmosott sonkát lassú tűzön, fokhagymával, vöröshagymával, babérlevéllel és szemes borssal puhára főzzük. Ha megpuhult, a léből óvatosan kivesszük, majd rostjaira merőlegesen apró kockákra vágjuk. Ha kicsit hagyjuk pihentetjük, akkor könnyebb szeletelni.

A főzőlébe beletesszük a felkockázott zöldségeket és a sonkát. 2 evőkanál liszttel, egy kis fehérborral, tejföllel és egy kevés tejszínnel egy könnyű habarást készítünk, amit a levesbe teszünk, ha a zöldségek már megpuhultak. A végén pedig megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és snidlinggel!

Tálaláskor a levest frissen reszelt tormára merjük, a még kerekebb ízekért!

További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!

Hozzászólások

hozzászólás