Hozzávalók
- 1 db közepes, füstölt, kötözött sonka
- fokhagyma
- vöröshagyma
- babérlevél
- szemes bors
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- petrezselyem
- snidling
- friss reszelt torma
- liszt
- olaj
- tejföl
- tejszín
- fehérbor
Elkészítés
A megmosott sonkát lassú tűzön, fokhagymával, vöröshagymával, babérlevéllel és szemes borssal puhára főzzük. Ha megpuhult, a léből óvatosan kivesszük, majd rostjaira merőlegesen apró kockákra vágjuk. Ha kicsit hagyjuk pihentetjük, akkor könnyebb szeletelni.
A főzőlébe beletesszük a felkockázott zöldségeket és a sonkát. 2 evőkanál liszttel, egy kis fehérborral, tejföllel és egy kevés tejszínnel egy könnyű habarást készítünk, amit a levesbe teszünk, ha a zöldségek már megpuhultak. A végén pedig megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és snidlinggel!
Tálaláskor a levest frissen reszelt tormára merjük, a még kerekebb ízekért!
További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!