Bejegyzések

Hogyan ne zabáld magad tele Húsvétkor?

2018. 03. 27. — by sassdani

main

Bejegyzések

Hogyan ne zabáld magad tele Húsvétkor?

2018. 03. 27. — by sassdani

A Húsvét minden évben ugyanazzal az egy mondattal zárul: „jaj, nem kellett volna ennyit ennem” – ismerős? Idén nem kell hogy ez így legyen! Kis odafigyeléssel és néhány egyszerű alapszabály betartásával nemet mondhatsz a húsvéti zabálásra úgy, hogy közben nem kell lemondanod a finom falatokról.

Kocogj egyet reggel!

Jobban fog esni az evés, és nem zabálsz majd annyit, mert tudod, hogy sokat kell dolgozni, hogy lemenjenek a cheat mealekkel felcsússzant kilók. Sima hétköznapokon is jobban szeretek reggel futni, mert energikusan, jókedvűen indul a nap. Légy résen! Nem ér arra hivatkozni ebédkor, hogy már reggel előre ledolgoztad az extra bevitt kalóriákat!

Az ízek legyenek a középpontban, ne a mennyiségek

Ha az édesanyám főztjéből ehetek, soha nem hagyom ki a kedvenceim megkósolását. Jól is van ez így szerintem. Arra viszont mindig nagyon figyelek, hogy a mennyiség helyett az ízekre koncentráljak. Ami ízlik, abból is csak keveset engedek meg magamnak, pedig higgyétek el, meg tudnék enni anyukám zserbójából akár egy egész tepsivel is.

Óvatosan az alkohollal

Egy-két pohár minőségi itóka még nem a világvége, és a diétát sem teszi tökre végérvényesen, de tudni kell a mértéket. Annál is inkább, mert az alkoholtól csak még éhesebb leszel, és egy pár kupica után pedig elveszíted a kontrollt a mennyiségek felett. Készíts tervet az alkoholizálásra is, tudd előre, hogy miből és mennyit ihatsz.

Napi egyféle édesség

Egy nap, egyféle édesség. Ez az egyik legnehezebben betartható saját szabályom, amit néha menet közben szeretnék átírni, de nem lehet. Inkább csak csendben örülök, hogy négynapos lett a Húsvét, és minden napra hagyok kóstolni valót.

Legyen például egy clafoutis, aminek a receptjét itt meg is tudod nézni.

Válassz jó minőségű sonkát

A Húsvét alap kajája a sonka. Az utóbbi években egyre nehezbb jót találni, de ha a hypermarketek helyett a piacon nézel közül, akkor nagyobb rá az esély, hogy belefutsz a jóba. A zsíros részeket hagyd a tányérod szélén és csak a színhúst edd, sok friss zöldséggel szerintem kiváló! Pro tipp: sertés- helyett válassz pulykasonkát, hiszen az alapból zsírmentesebb.

Credit: Good Ham Company

Hozzászólások

hozzászólás