Gastro

Kakaós-banános zabpehely keksz, gyömbéres almapürével

2016. 03. 26. — by sassdani

main

Gastro

Kakaós-banános zabpehely keksz, gyömbéres almapürével

2016. 03. 26. — by sassdani

Hozzávalók
  • 6 db banán
  • 450 g zabpehely
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • cukrozatlan kakaó
  • cukor vagy édesítő
  • 750 g alma
  • 1 db kisebb gyömbér
  • 50 ml víz
  • 2 ek citromlé
  • 1 db fahéjrúd
  • 4-5 szem szegfűszeg
Elkészítés

6 db banánt kézzel összetörünk, majd annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy egy közepesen sűrű masszát kapjunk. A banános zabpehelyhez hozzáadunk kb. 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál fahéjat és édesítjük ízlés szerint. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk. Ebből kb. 8-10 cm átmérőjű korongokat formázunk, majd sütőlapra, 15 percre 120 fokos sütőbe helyezzük.

A meghámozott alma magházát eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A felkockázott almát vízzel, citromlével, a cukorral (vagy édesítőszerrel), a meghámozott egész gyömbérrel és a fahéjjal puhára főzzük. Ha az alma megpuhult, akkor a gyömbért, fahéjat és a szegfűszeget eltávolítjuk, majd botmixerrel pürésítjük.

További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!

Hozzászólások

hozzászólás