HOZZÁVALÓK
- 1 db karfiol
- 2 db tojás
- só
- 100 g trappista sajt
- 4 evőkanál paradicsomszósz
- bazsalikom
- méz
- bors
- almaecet
- kakukkfű
- Speck sonka
- olívabogyó
- mozzarella
- rukkola
ELKÉSZÍTÉS
A megmosott, nyers karfiolt apróbb rózsákra szedem, szárazra törlöm, majd egy aprítóban morzsalékosra zúzom. Hozzáadom a 2 db tojást, a reszelt sajtot, sózom, borsozom, majd összegyúrom a masszát. Egy kiolajozott szilikon sütőlapra nyújtom a masszát kb. 1-1,5 cm vastagon. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm. Ha enyhén barnára pirult a széle, akkor biztosan elkészült. Miután kicsit hűlni hagytam, felkerülhet rá a pizzaszósz, amit előzőleg készítettem el a paradicsomszósz, almaecet, méz és kakukkfű felhasználásával. Ráhalmozom a sonkát, olívabogyót és a mozzarellát, majd visszateszem a sütőbe addig, míg a sajt rá nem pirul. Ha elkészült, friss rukkolát teszek rá.