Gastro

KARFIOL PIZZA

2016. 05. 26.

main

Gastro

KARFIOL PIZZA

2016. 05. 26.

HOZZÁVALÓK

  • 1 db karfiol
  • 2 db tojás
  • 100 g trappista sajt
  • 4 evőkanál paradicsomszósz
  • bazsalikom
  • méz
  • bors
  • almaecet
  • kakukkfű
  • Speck sonka
  • olívabogyó
  • mozzarella
  • rukkola

ELKÉSZÍTÉS

A megmosott, nyers karfiolt apróbb rózsákra szedem, szárazra törlöm, majd egy aprítóban morzsalékosra zúzom. Hozzáadom a 2 db tojást, a reszelt sajtot, sózom, borsozom, majd összegyúrom a masszát. Egy kiolajozott szilikon sütőlapra nyújtom a masszát kb. 1-1,5 cm vastagon. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm. Ha enyhén barnára pirult a széle, akkor biztosan elkészült. Miután kicsit hűlni hagytam, felkerülhet rá a pizzaszósz, amit előzőleg készítettem el a paradicsomszósz, almaecet, méz és kakukkfű felhasználásával. Ráhalmozom a sonkát, olívabogyót és a mozzarellát, majd visszateszem a sütőbe addig, míg a sajt rá nem pirul. Ha elkészült, friss rukkolát teszek rá.

Hozzászólások

hozzászólás