Gastro

Karfiol rizottó csirkével

2016. 05. 26. — by sassdani

main

Gastro

Karfiol rizottó csirkével

2016. 05. 26. — by sassdani

Előkészítési idő: 10 perc

Teljes elkészítési idő: 30 perc

HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE

  • 2 közepes karfiol
  • 1,5 kg csirkemell
  • 10 dkg parmezán
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • vaj
  • 200 ml tejszín
  • szerecsendió
  • bors
  • napraforgó olaj

ELKÉSZÍTÉS

Az egyik karfiolt nagyobb darabokra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. A másik karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd egy aprítóban addig szeleteljük, amíg kisebb rizsszem méretű darabokat kapunk. Ha nincs aprító, akkor egyszerűen, késsel is szeletelhető.

A korábban a forró vízbe feltett karfiolt, ha megpuhult, a főzőléből kiemelve (ne öntsük le róla) vaj, kevés tejszín, só, bors, szerecsendió hozzáadásával pürésítjük. A püréhez adhatunk a főzőléből, hogy kissé hígabb állagot kapjunk. Ha elkészült, a pürét visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott nyers karfiolt és kb. 5 perc alatt összefőzzük folyamatos kevergetés mellett.

A 2db tojást keverjük össze a 15 dkg liszttel, a 10 dkg reszelt parmezánnal, sóval, borssal, majd forgassuk meg ebben a csíkokra vágott csirkemellet. Ha kissé sűrűnek érezzük, hideg vízzel hígíthatjuk. Ezt követően a csirkemell csíkokat forró olajban aranybarnára sütjük.

A karfiol “rizottót” mélytányérba tálaljuk, majd a tetejére halmozzuk fel a parmezános csirkemell csíkokat. Díszítésnek zöldfűszereket használjunk.

Hozzászólások

hozzászólás