Gastro

KÉKSAJTOS CSIRKEMELL VÖRÖSBOROS KÖRTÉVEL, POLENTÁVAL

2016. 05. 26.

main

Gastro

KÉKSAJTOS CSIRKEMELL VÖRÖSBOROS KÖRTÉVEL, POLENTÁVAL

2016. 05. 26.

HOZZÁVALÓK

A csirkéhez:

  • csirkemell
  • szerecsendió
  • só, bors
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 5 dl víz
  • 2 dl tej

A körtéhez:

  • 4-5 nagyobb körte
  • 2,5 dl vörösbor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál méz
  • 1-2 szegfűszeg
  • fahéj – egész
  • gyömbér

ELKÉSZÍTÉS

A csirkemellet besózom, borsozom, majd egy felhevített serpenyőben, kevés vajon jó alaposan kérgesítem.

A kéksajtot villával összetöröm és a tejföllel kikeverem. Kevés szerecsendiót reszelek bele, majd a csirkemellre teszem, amit kb. 7-8 percre sütőbe helyezem.

A polentához enyhén sózott vizet (5 dl) forralok, majd beleöntöm a kukoricalisztet és 2 dl tejet, amit folyamatos kevergetek újraforrásig. Ezt követően leveszem a tűzhelyet, majd lefedem és 2-3 percenként átkeverem. Ha megfőtt kiöntöm egy tálba, ahol kicsit megszikkad. Ezt követően kockákat vágok és kevés olajon lepirítom.

A bort, citromlevet, cukrot és szegfűszeget összeforralom, majd beleteszem a megtisztított körtéket, majd alacsony lángon, lefedve, kb. 15-20 percig főzzük, amíg a körte puha nem lesz. A visszamaradt főzőlevet kb. a harmadára visszaredukálom és egy krémes mártást készítek belőle.

Hozzászólások

hozzászólás