Gastro

Készíts kelkáposzta chipset otthon!

2017. 06. 01. — by sassdani

main

Gastro

Készíts kelkáposzta chipset otthon!

2017. 06. 01. — by sassdani

A chips valahogy bekúszik az otthonokba. Mindenki hangozhatja, hogy nem a leginkább egészséges dolog, ettől függetlenül esszük. És miért ne? Nem gondolom, hogy mindenről le kellene mondani ami jó. De van ami jobb, az pedig a különböző zöldségekből készített roppanós finomság. Gyakran készítettem már céklából, édesburgonyából, csicsókából chipset, de lehetőség van kelkáposztából is előállítani valamit amit mozgás után a TV előtt ülve rágcsálhatunk.IMG_6581

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • olívaolaj
  • chili por

Elkészítés:

Vágd ki a kelkáposzta torzsáját, majd óvatosan szedd a leveleire. Áztasd be vízbe, hogy a homok mindenhonnan távozzon a zöldségből, majd csöpögtesd le, töröld át, hogy szárazon dolgozhass vele tovább. A leveleket vágd fel kb 10*10 cm-es darabokra, Ezt követően locsold meg a leveleket olívaolajjal, és masszírozd át úgy, hogy mindenhol olajosak legyenek. ezt követően sózd, majd szórd meg óvatosan chilivel.

Ha előkészítetted, helyezd zsírpapírra úgy, hogy egymást ne fedjék, majd kb. 15 perc alatt 140 fokon szépen pirosra sül kiszárad. Ha igazán jót akarsz, akkor készíts mellé valami tejfölös mártogatóst, így olyan érzésed lesz, mintha a rakott kelkáposzta legjobb részét (a ropogós tejfölös tetejét) eszegethetnéd szabadon.:)

így néz ki majd az elkészült kelkáposzta chips neked is!:)

IMG_6626

Hozzászólások

hozzászólás