Egyéb

Kókuszos keksz áfonyával

2019. 05. 04. — by sassdani

main

Egyéb

Kókuszos keksz áfonyával

2019. 05. 04. — by sassdani

Egyik nap kekszet szerettem volna enni, így a legjobb megoldás az volt, ha elkészítem magam.

Hozzávalók:

  • 150g kókuszliszt
  • 50g zabliszt
  • 60g eritrit
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20g kókuszolaj
  • 50-60g tej
  • vanília kivonat

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük egy nagy tálban. Hozzáadjuk a 2 tojást és a kókuszolajat, majd mehet bele egy kevés vanília aroma. A tejet fokozatosan adagolva adjuk a tésztához, mivel kókuszliszttől függően változó, hogy mennyi folyadékot vesz fel. Egy sűrű, könnyen formázható masszát kell kapnunk. Tetszőleges méretű korongokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk a tésztát.

170 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ez a keksz abban az értelemben klasszikus keksz, hogy sokkal de sokkal finomabb egy kávé mellett jó sok áfonyalekvárral, mint önmagában.

Hozzászólások

hozzászólás