Gastro

Köménymagleves

2016. 05. 25.

main

Gastro

Köménymagleves

2016. 05. 25.

A menzai étel is lehet nagyszerű. Ilyen ez is.

 

HOZZÁVALÓK

  • 3 kávéskanál őrölt kömény
  • egész kömény
  • vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj – kb. 1 evőkanál
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál ecet
  • 4 db tojás
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS
Az olajból és a lisztből egy aranyszínű rántást készítünk, amire rászórjuk az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát és tovább pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, jól összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát, sózzuk, és 15 percig főzzük. Ha összefőtt, beleöntünk 1 teáskanál ecetet és belekeverjük a 2 db kikevert tojást és elkészítjük hozzá a további 2 levesbetétet. Az apró kockákra vágott kenyeret egy kevés olívaolajon lepirítjuk, majd besózzuk. 2 db tojásfehérjét kikeverjük petrezselyemmel, snidlinggel, egész köménymaggal és egy kiolajozott serpenyőben kisütjük. Ha elkészült, keskeny csíkokra vágjuk.

Hozzászólások

hozzászólás