HOZZÁVALÓK
- 3 kávéskanál őrölt kömény
- egész kömény
- vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj – kb. 1 evőkanál
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál ecet
- 4 db tojás
- só
- őrölt feketebors
- őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
Az olajból és a lisztből egy aranyszínű rántást készítünk, amire rászórjuk az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát és tovább pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, jól összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát, sózzuk, és 15 percig főzzük. Ha összefőtt, beleöntünk 1 teáskanál ecetet és belekeverjük a 2 db kikevert tojást és elkészítjük hozzá a további 2 levesbetétet. Az apró kockákra vágott kenyeret egy kevés olívaolajon lepirítjuk, majd besózzuk. 2 db tojásfehérjét kikeverjük petrezselyemmel, snidlinggel, egész köménymaggal és egy kiolajozott serpenyőben kisütjük. Ha elkészült, keskeny csíkokra vágjuk.