Hozzávalók
A tojáskrémhez:
- 10 db főtt tojás
- 20 dkg krémsajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 evőkanálnyi majonéz
- snidling
- vízitorma
A kenyérhez:
- 50 dkg finomliszt
- 1 evőkanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ág rozmaring
- 4+2 evőkanál olívaolaj
- 2 marék olívabogyó
Elkészítés
Kenyér:
A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a korábban 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt. A 4 evőkanál olívaolajat beleöntjük 2 dl langyos vízbe, majd ezt is a liszthez adjuk és addig gyúrjuk, hogy egy kellemes, lágy, de feszes tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 órán át kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, ellapítjuk és belegyúrjuk az összevágott rozmaring és az olívabogyó egy részét. Ha jól összedolgoztuk, ismét kinyújtjuk. A kinyújtott tészta tetejét díszítjük a maradék rozmaringgal és olívabogyóval, lisztezett tepsibe tesszük és további 30 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, tegyünk be egy tepsibe/hőálló edénybe vizet, hogy a tészta ne száradjon később ki. Meglocsoljuk a maradék 2 evőkanál olívaolajjal, és kb. 35-40 percig süssük.
A sütőből kivéve azonnal megkenjük hideg vízzel és hagyjuk hűlni.
Tojáskrém:
A tojást 9 perc alatt megfőzzük, majd közepes méretű lyukon lereszeljük. Ehhez hozzáadjuk a krémsajtot, a 3 gerezd átnyomott fokhagymát, a sót, borsot és a majonézt. A krémet kikeverjük, majd meghintjük a finomra vágott snidlinggel és a vízitormával.
További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!