Gastro

LAZAC STEAK GYÖNGYHAGYMÁS SPENÓTTAL

2016. 05. 26.

main

Gastro

LAZAC STEAK GYÖNGYHAGYMÁS SPENÓTTAL

2016. 05. 26.

HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE

  • 0,5 kg bőrös lazac
  • olaj
  • vaj
  • bors
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg spenót
  • tejszín
  • 150 g savanyított gyöngyhagyma

ELKÉSZÍTÉS

A lazacszeleteket megmossuk, majd szárazra töröljük. Ezt követően durva szemű sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A felhevített serpenyőben kevés olajat és vajat hevítünk, majd beledobunk zúzott fokhagymát és egy rozmaring ágat. A lazacot beletesszük, és pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük. A lazac akkor a legfinomabb, ha középen lágy, krémes marad. Ha bőrös a lazac, akkor először a bőrös felén süssük kb. 5 percig, majd a másik oldalán további 3 percig. A friss vagy fagyasztott spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, egy kevés tejszínt és a félbevágott gyöngyhagymákat.

Hozzászólások

hozzászólás