HOZZÁVALÓK 4 FŐ RÉSZÉRE
- 0,5 kg bőrös lazac
- olaj
- vaj
- só
- bors
- 2 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg spenót
- tejszín
- 150 g savanyított gyöngyhagyma
ELKÉSZÍTÉS
A lazacszeleteket megmossuk, majd szárazra töröljük. Ezt követően durva szemű sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A felhevített serpenyőben kevés olajat és vajat hevítünk, majd beledobunk zúzott fokhagymát és egy rozmaring ágat. A lazacot beletesszük, és pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük. A lazac akkor a legfinomabb, ha középen lágy, krémes marad. Ha bőrös a lazac, akkor először a bőrös felén süssük kb. 5 percig, majd a másik oldalán további 3 percig. A friss vagy fagyasztott spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, egy kevés tejszínt és a félbevágott gyöngyhagymákat.