Gastro

Lazacos capris tészta, avagy lakáséttermi vacsora

2017. 10. 11.

main

Gastro

Lazacos capris tészta, avagy lakáséttermi vacsora

2017. 10. 11.

A lazacos tészta jó. Mégis nehezen állunk neki, hogy elkészítsük, holott nagyon gyorsan összeáll ami mellett elképesztően finom is. Vettem durumtésztát és gondolkodni kezdtem. Mik azok az ízek, amiket vacsorára szívesen éreznék a számban. Régen ettem halat így a lazacra esett a választásom. Viszont a lazac kívánja a caprit, ami mellett jól megfér egy kis csiperke, de persze az articsóka is kerekít rajta. Szóval így indul egy egy vacsora összeállítása. A szellem szabad szárnyalása, amikor nincsenek megszokott mozdulatok, nincsenek elvárások és nincsenek határok. Amikor csak életre akarsz hívni ízek segítségével valamit. Valami újat. Így született meg ez a recept is.

Hozzávalók:

  • 400 g durumtészta – spagetti
  • 200 g nyers lazac
  • 200 g füstölt lazac
  • 100 g capri bogyó
  • 300 g articsóka
  • 250 ml tejszín
  • 200 g barna csiperke
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát lobogó, sós, enyhén olívaolajos vízbe felteszem főni. Amíg a tészta elkészül, elkészítjük a vacsora lelkét, a lazacos mártást. A nyers és a füstölt lazacot (igen, mindkét féle lazac kell, így sokkal izgalmasabb) azonos méretű (apró) darabokra vágom, majd a feldarabolt csiperkével egy kevés olajon átpörgetem, lepirítom. Ha kapott egy enyhe barna színt, akkor hozzáadom az összezúzott caprit és a feldarabolt articsókát is, sózom, borsozom és felöntöm a tejszínnel. 3-4 perc alatt összeforralom. Figyeljetek arra, hogy ne főzzétek, pirítsátok túl a halat, maradjon belül szaftos. Ha elkészült a lazacos, tejszínes mártás, akkor a félkeményre főtt tésztával összeforgatjuk, petrezselymet szórunk rá és vidáman elfogyasztjuk.

 

Hozzászólások

hozzászólás