main

Gastro

Lencsefőzelék lencsekosárban

2016. 05. 30.

HOZZÁVALÓK (4 FŐRE)

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • füstölt kolbász
  • babérlevél
  • őrölt fűszerpaprika
  • liszt
  • napraforgóolaj
  • ecet
  • zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • parmezán
  • vaj

ELKÉSZÍTÉS

A lencsefőzelékhez 2 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát dinsztelek üvegesre kevés olajon, hozzáadom a feldarabolt füstölt kolbászt és az előre beáztatott (2-3 óra) lencsét, majd felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Hozzáadok 4-6 db babérlevelet, sózom, borsozom. A főzés közben a levet folyamatosan pótolom. Ha a lencse megfőtt, akkor vékony rántást készítek, amibe pirospaprikát is teszek, majd a főzeléket kevés ecettel és tejföllel kerekítem ki. (A rántás: kevés napraforgóolajhoz keverek lisztet, amit világosbarnára pirítok.)

Lencsekosárka

A főzelékhez feltett, már megfőtt lencse egy részét kiveszem (kb. 200 g) még a rántás előtt, és zsemlemorzsával, 1 db tojással, kevés parmezánnal gyúrható állagú masszát készítek. Kiolajozott muffinformában sütöm ki 180 fokon kb. 20 perc alatt.

Hozzászólások

hozzászólás