main

Gastro

LENMAGOS BULGURSALÁTA ROPOGÓS CSIRKESZÁRNYAKKAL

2017. 02. 26.

HOZZÁVALÓK

  • 500 g bulgur
  • 4 ek. lenmag
  • lime
  • citrom
  • petrezselyem
  • paradicsom
  • 1,5 kg csirkeszárny
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • majoranna
  • őrült gyömbér
  • őrült kömény
  • olívaolaj

Fokhagymás mártogatós:

  • 1 lime leve és héja
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • bors
  • snidling
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

Egy kevés olajon lepirítom a bulgurt, majd a mennyiségéhez képest dupla annyi vízzel öntöm fel, ízesítem sóval és egy kevés borssal. Ha a bulgur már majdnem puha, akkor leveszem a tűzről. Ha kissé kihűlt, hozzákeverem a lenmagot, az apróra vágott paradicsomot, petrezselymet, egy kevés citrom- és lime levet, sózom, borsozom.

A csirkeszárnyakat jó alaposan bedörzsölöm az előre elkészített fűszeres lisztbe (liszt, őrölt pirospaprika, só, bors, majoranna, őrölt gyömbér), majd 180 fokon kb. 25 perc alatt ropogósra sütöm.

A fokhagymát nagyobb darabokra vágom, adok hozzá egy kevés mézet, snidlinget, petrezselymet, lime és citrom levét, egy kevés citromhéjat és olívaolajat. Kiváló mártogatós lesz ez a csirkeszárnyakhoz.

Hozzászólások

hozzászólás