HOZZÁVALÓK
- 500 g bulgur
- 4 ek. lenmag
- lime
- citrom
- petrezselyem
- paradicsom
- 1,5 kg csirkeszárny
- liszt
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- majoranna
- őrült gyömbér
- őrült kömény
- olívaolaj
Fokhagymás mártogatós:
- 1 lime leve és héja
- 1 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- só
- bors
- snidling
- petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
Egy kevés olajon lepirítom a bulgurt, majd a mennyiségéhez képest dupla annyi vízzel öntöm fel, ízesítem sóval és egy kevés borssal. Ha a bulgur már majdnem puha, akkor leveszem a tűzről. Ha kissé kihűlt, hozzákeverem a lenmagot, az apróra vágott paradicsomot, petrezselymet, egy kevés citrom- és lime levet, sózom, borsozom.
A csirkeszárnyakat jó alaposan bedörzsölöm az előre elkészített fűszeres lisztbe (liszt, őrölt pirospaprika, só, bors, majoranna, őrölt gyömbér), majd 180 fokon kb. 25 perc alatt ropogósra sütöm.
A fokhagymát nagyobb darabokra vágom, adok hozzá egy kevés mézet, snidlinget, petrezselymet, lime és citrom levét, egy kevés citromhéjat és olívaolajat. Kiváló mártogatós lesz ez a csirkeszárnyakhoz.