main

Gastro

Mandulás zserbó Priger Inezzel

2016. 05. 30.

HOZZÁVALÓK

  • ½ kg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 3 ek porcukor

TÖLTELÉK

  • 1 üveg (lehetőleg) házi:) eper vagy málnalekvár
  • 25 dkg barna cukor
  • 25 dkg darált mandula
  • vanília

BEVONAT

  • 1 tábla étcsoki
  • 1 kanál vaj
  • víz
  • vanília

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadunk 3 ek porcukrot, 2 tojássárgáját és egy egész tojást. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a tésztához és összegyúrjuk. 4 adagra osztjuk, amiket kb. 3 cm magas kerek, a torta formájára nyújtunk.

Berakunk a formába egy lapot, megkenjük lekvárral, aztán rászórjuk a mandulát és a vaníliát. (Itt opcionálisan meg lehet locsolgatni rummal) ezt folytatjuk addig, amíg a lapok és a töltelék el nem fogy.

Ha az utolsó tészta lap is rajta van, hagyjuk egy órát kelni. (ez lehet fél óra is) aztán megsütjük. Itt nincs egzakt időm, általában figyelem a sütőt, de szerintem kb 40 perc alatt kész.

Mielőtt kész a tészta, gőz fölött összekeverem a csokit, vaníliával, vajjal és vízzel. Ezt öntjük a tetejére, ha picit kihűlt.

Hozzászólások

hozzászólás