HOZZÁVALÓK
- ½ kg liszt
- 25 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 3 ek porcukor
TÖLTELÉK
- 1 üveg (lehetőleg) házi:) eper vagy málnalekvár
- 25 dkg barna cukor
- 25 dkg darált mandula
- vanília
BEVONAT
- 1 tábla étcsoki
- 1 kanál vaj
- víz
- vanília
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadunk 3 ek porcukrot, 2 tojássárgáját és egy egész tojást. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a tésztához és összegyúrjuk. 4 adagra osztjuk, amiket kb. 3 cm magas kerek, a torta formájára nyújtunk.
Berakunk a formába egy lapot, megkenjük lekvárral, aztán rászórjuk a mandulát és a vaníliát. (Itt opcionálisan meg lehet locsolgatni rummal) ezt folytatjuk addig, amíg a lapok és a töltelék el nem fogy.
Ha az utolsó tészta lap is rajta van, hagyjuk egy órát kelni. (ez lehet fél óra is) aztán megsütjük. Itt nincs egzakt időm, általában figyelem a sütőt, de szerintem kb 40 perc alatt kész.
Mielőtt kész a tészta, gőz fölött összekeverem a csokit, vaníliával, vajjal és vízzel. Ezt öntjük a tetejére, ha picit kihűlt.