Hozzávalók
- 1 kg zöldborsó
- vaj
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 4 dl víz
- só
- bors
- szerecsendió
- 4-5 levél menta
- 1 csokor petrezselyemzöld
- bacon
Elkészítés
Kevés vajon megpároljuk a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk és egy késhegynyi szerecsendióval ízesítjük. Rövid párolást követően felöntjük a 2 dl tejjel, 2 dl tejszínnel és 4 dl vízzel. Hozzáadjuk az apróra vágott mentát, petrezselymet és készre főzzük.
Ha a zöldborsó puha, turmixoljuk.
Bacon chips:
A tepsibe zsírpapírt teszünk, majd a bacon szeleteket egymás mellé helyezzük. A tetejére is teszünk egy réteg zsírpapírt és egy másik tepsivel lesúlyozzuk, hogy a bacon szeletek ne kunkorodjanak fel. Kb 150 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!