main

Gastro

Mentás zöldborsó krémleves bacon chipsszel

2016. 03. 25. — by sassdani

Hozzávalók
  • 1 kg zöldborsó
  • vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl víz
  • bors
  • szerecsendió
  • 4-5 levél menta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bacon
Elkészítés

Kevés vajon megpároljuk a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk és egy késhegynyi szerecsendióval ízesítjük. Rövid párolást követően felöntjük a 2 dl tejjel, 2 dl tejszínnel és 4 dl vízzel. Hozzáadjuk az apróra vágott mentát, petrezselymet és készre főzzük.
Ha a zöldborsó puha, turmixoljuk.

Bacon chips:
A tepsibe zsírpapírt teszünk, majd a bacon szeleteket egymás mellé helyezzük. A tetejére is teszünk egy réteg zsírpapírt és egy másik tepsivel lesúlyozzuk, hogy a bacon szeletek ne kunkorodjanak fel. Kb 150 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

További receptekre szomjazol? Látogass el az Együtt egy asztalnál weboldalra!

Hozzászólások

hozzászólás