Gastro

Milyen az igazi carbonara?

2016. 05. 25.

main

Gastro

Milyen az igazi carbonara?

2016. 05. 25.

A Hősök frontemberével, Ecküvel készítettünk házi tésztából igazi carbonarat!

Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 40 perc

HOZZÁVALÓK

  • 400 finomliszt
  • 5 db nagy tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál olaj
  • 500 g tagliatelle tészta
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg parmezán
  • vaj
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

Tésztát gyúrunk a korábbiak szerint (olasz házi tészta), amit szépen felvágunk tagliatelle méretre. Ha a tészta elkészült, akkor feltesszük enyhén sós, olajos vízbe főzni. A tojássárgákat az egész tojással kikeverjük, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a reszelt parmezánt. A bacont ropogósra pirítjuk, majd a megfőtt (kemény) tésztát a kisült szalonnára öntjük, ügyelve arra, hogy kb. 1 dl főzővíz is a serpenyőbe kerüljön. Ha egy kicsit hűlt, ráöntjük a tojásos szószt és addig kevergetjük, míg egy krémes állagot nem képez, amivel a tésztát bevonja. Ízlés szerint keverhetünk még hozzá vajat a végén. Tálalásnál még parmezánt reszelünk rá.

Hozzászólások

hozzászólás