Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 40 perc
HOZZÁVALÓK
- 400 finomliszt
- 5 db nagy tojás
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olaj
- 500 g tagliatelle tészta
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg bacon
- 10 dkg parmezán
- vaj
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS
Tésztát gyúrunk a korábbiak szerint (olasz házi tészta), amit szépen felvágunk tagliatelle méretre. Ha a tészta elkészült, akkor feltesszük enyhén sós, olajos vízbe főzni. A tojássárgákat az egész tojással kikeverjük, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a reszelt parmezánt. A bacont ropogósra pirítjuk, majd a megfőtt (kemény) tésztát a kisült szalonnára öntjük, ügyelve arra, hogy kb. 1 dl főzővíz is a serpenyőbe kerüljön. Ha egy kicsit hűlt, ráöntjük a tojásos szószt és addig kevergetjük, míg egy krémes állagot nem képez, amivel a tésztát bevonja. Ízlés szerint keverhetünk még hozzá vajat a végén. Tálalásnál még parmezánt reszelünk rá.