Bejegyzések

Mobil appok, amik megkönnyítik az életemet – és akár neked is segíthetnek a mindennapokban

2018. 05. 29. — by sassdani

main

Bejegyzések

Mobil appok, amik megkönnyítik az életemet – és akár neked is segíthetnek a mindennapokban

2018. 05. 29. — by sassdani

A telefonom folyton a kezem ügyében van, rengeteg mindenre használom: egyszerre jelenti a munkát, a szórakozást, a navigációt és még rengeteg mindent. Összegyűjtöttem az én kedvenc mobilos appjaimat.

Sokat köszönhetek a mobil appoknak. Nem csak azért, mert sok szempontból megkönnyítik a mindennapi életemet, hanem azért is, mert az Instagram és a Facebook kommunikációm miatt sok helyre eljuthattam előadóként, ahol lehetőséget kaptam arra, hogy részleteiben mutassam be a közösségi media felületekhez és applikációkhoz fűződő viszonyomat.

Lássuk, milyen appokat használok leggyakrabban. Előre szólok, hogy nincs nagy megfejtés, vagy újdonság a felsorolásban, viszont abszolút nyitottan állok a dologhoz, szóval ha nálatok lapul a zsebben valamilyen okos alkalmazás, akkor már jöhet is kommentben.

Messenger

Anyukámmal Viberen beszélünk, sok emberrel Messengeren keresztül tartom a kapcsolatot. Ez a kettő applikáció majdnem mindenkinek alap. Hiányzik az Uber, de ha olyan országba utazom, ahol még van, ott előszeretettel és rajongva használom az ottlét alatt. Utazáskor hotelek vagy hostelek helyett az Airbnb-n keresztül bonyolítom. Egyszerűen azért, mert sokkal barátságosabb, otthonosabb módja ez egy város felfedezésének, és segít abban, hogy már az első perctől fogja kényelmesen és otthonosan érezzük megunkat egy olyan helyen is, ahol azelőtt még nem jártunk. Ráadásul a házigazdák általában tele vannak jó ötletekkel, hogy mit érdemes megnézni, megenni-inni és csinálni, így a tőlük kapott tippekkel még színesebbé lehet tenni a programot, amiért szintén mindig hálás vagyok nekik. Egy helyinél senki sem tudja jobban, hogy merre érdemes mozogni a városban.

Airbnb

És ha már utazás, akkor itt a helye a kedvenc vagány biciklikölcsönző appomnak, a Donkey Republic-nak is. Egyszerű használni, és ami a legfullosabb benne, az az, hogy városon belül az app segítségével lehet lezárni és kioldani a biciklizárat is. Elképesztő! És egyébként már Budapesten is működik, bár otthon nyilván egyáltalán nem használom, aztán persze ki tudja. A Flightradar is kedves játékszerem. Igazából csak úgy. Jó és sokszor érdekes tudni, hogy ki merre jár éppen. Idejét nem tudom, mikor nyomtattam utoljára repüléshez beszállókártyákat, de a Wallet hasznával prímán ki lehet küszöbölni ezt a kört. Ha csak egy fával is kevesebbet vágnak ki miattam, már megérte. Meg hát kényelmes is.

Donkey Republic

Viszonylag sok álló- és mozgóképes tartalmat szerkesztek. Ezekben a Camera+ és a PS Express van a legtöbbször segítségemben. A hivatalos ügyek intézésekor és az üzleti életben is jól jön egy mindig tettrekész zsebszkenner, nekem ez a Turboscan. Ha azonnal hozzá kell férni a számítógépemhez, akkor a TeamViewer mindig jól jön. Rengeteget autózom a fővároson belül és vidéken is, ehhez a  Waze az útitársam, ami mindig tudja, merre érdemes menni, hogy kikerüljem a nagy dugókat.

Waze

A tennivalóimat a Trello segítségével tartom észben. Vagyis inkább a telefonomban. Segít a rendszerezésben és emlékeztet, ami nem hátrány, ha iszonyú nagy a pörgés, és hát általában ez így van.

Trello

És most ti jöttök. Ti milyen appokat használtok legszívesebben és mire?

Hozzászólások

hozzászólás