Gastro

MORZSASÜTI szilvával és fügével

2016. 05. 26.

main

Gastro

MORZSASÜTI szilvával és fügével

2016. 05. 26.

HOZZÁVALÓK

  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg finomliszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 kg szilva
  • 6-7 szem friss, érett füge
  • őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a mandulaliszttel, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, és gyors mozdulatokkal, morzsolgatjuk, amíg az egész morzsalékos állagú nem lesz. A szilvát kimagozzuk és félbevágjuk, majd összekeverjük fahéjjas cukorral és egy hőálló tálba tesszük. Ráhelyezzük a félbevágott friss fügét is, majd rámorzsoljuk a vajas-lisztes keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük.

Hozzászólások

hozzászólás