Gastro

Nem csak a madarak esznek magvakat! Egyél te is!

2018. 02. 22. — by sassdani

main

Gastro

Nem csak a madarak esznek magvakat! Egyél te is!

2018. 02. 22. — by sassdani

Így készül a Sass Dani féle 100 grammos müzli!

Nem szeretem annyira a müzliszeletet, mert elhitették velem 15 éve, hogy ha ezt tolom reggel, délben és este, akkor úgy fogok kinézni mint Brad Pitt. Majdnem sikerült, csak pufibb voltam és csúnyàbb. Szóval nem nőtt a szívemhez a müzli, holott a fentiek miatt legkevésbè sem hibàztatható. Kapcsolatunknak adok még egy esélyt. Viszont most már én készítem és nem hazudok magamnak, hogy ettől lefogyok és szexi leszek! Viszonylag gyorsan összedobtam egy fullos kis nasit, amiben minden mag megtalálható ami a vilàgon létezik, legyen szó kesudióról, zabpehelyről, tökmagról, napraforgóról vagy éppen dióról. Ez brutálisan jó lett.

madár

  • 15 g chia mag
  • 50 ml víz
  • 100 g mandula
  • 100 g kesudió
  • 100 g dió
  • 100 g mogyoró
  • 100 g tökmag
  • 100 g zabpehely
  • 1 db banán
  • 15 g goji bogyó
  • 15 g kókusz zsír
  • 100 ml juharszirup
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A 15 g chia magot áztasd be 15 percre 50 ml vízbe. Amíg a chia magok megszívják magukat és egy kocsonyás állagot kapnak (ez lesz a „chia tojás”), addig vedd a magvaknak és a zabpehelynek a felét ( 50 g mandula, 50 g kesudió, 50 g dió, 50 g mogyoró, 50 g zabpehely) és jó alaposan zúzd össze, hogy majdnem por állagúak legyenek. Turmixolj össze 1 db banánt 15 g kókusz zsírral és keverd össze a porrá zúzott száraz alapanyagokkal, majd keverd hozzá a 100 ml juharszirupot, a kissé megtört magokat és a goju bogyót és 1 csipet sót is. Az így kapott masszát10 percig pihentesd, majd vizes kézzel kb 1 cm vastagon lapogasd el egy zsírpapírral kibélelt tepsiben. Ha egyenletesen elterítetted, akkor késsel, vagy pizzavágóval, vágj belőle szeleteket kedved szerint, majd kb 90 fokon szárítsd, süsd 15-20 percig.

müzli

Adj magadnak 30 percet erre, mert parádés és legalább annyira könnyű.

Hozzászólások

hozzászólás