Bejegyzések

Nem, szeretek futni! Új év, új fogadalmak?

2019. 01. 03. — by sassdani

main

Bejegyzések

Nem, szeretek futni! Új év, új fogadalmak?

2019. 01. 03. — by sassdani

Igazából nálam nem erről van szó, viszont a naptár határozottabb lapozása lehetőséget ad a számvetésre, az eddig kitűzött célok értékelésére és azok pontosítására.

Egy kicsit elhittem, hogy révbe értem, hogy ettől többet már nem lehet megtenni. És ha az ember elhiszi, hogy nincs tovább, akkor bizony nincs tovább. És azóta nehezebben veszek futócipőt és már a maratoni táv is olyan messzire került tőlem, mintha nem is én magam futottam volna.

félmaraton – Budapest

Nem fogadalom, de elhatározás, hogy idén akkor is elindulok futni, amikor nincs kedvem. Mert 2018-ban bátrabban mondtam nemet, ami talán hiba volt. A könnyebb utat választottam. Otthon maradtam, tovább dolgoztam vagy nem csináltam semmit. Mert olyan is van. Viszont az 1 óra semmittevés után 2 óra lelkiismeret furdalás következik, ami összesen 3 elvesztegetett óra a 1,5 órás futás helyett. Szóval ebben az évben kevesebbszer mondok nemet. És azzal is ösztönzöm majd magamat, hogy havi rendszerességgel számolok be a távokról, tempókról itt az oldalamon, ezzel is segítve titeket abban, hogy az igen az új nem.

ha hideg, ha nem, muszáj futni

Bízom abban, hogy a ti támogatásotok mellett ez megfelelő mankó lesz nekem is abban, hogy végre  újra elkapjon a gépszíj. 

A január hideg. Mondhatnátok. Viszont szerintem az egyik legjobb időszak a futásra a tél. Egy jó meleg futócucc (hosszú nadrág, póló, vékony pulcsi, széldzseki, sàl, sapka, kesztyű) és nincs megállás. Az első 2 km fájni fog, de attól vagyunk többek nem futó társainktól, hogy mi bírjuk a fájdalmat. Ha a test bemelegszik, a szív repes és mosollyal az arcodon szeled majd a kilométereket, miközben azt szemléled, hogy mások dideregve állnak a teraszon és éppen egy csikket pöccintenek le az erkélyről. Több vagy, jobb vagy. Pontosabban többet tettél, jobbat tettél magadért. Szóval a január kifejezetten jó alkalom a kezdéshez vagy az újrakezdéshez. Fuss először keveset, majd apránként (10-15%) emeld a távot. A cél, hogy élvezd. Semmi más. Egyelőre!

A sportolásom során a Vitamin Well nyújt majd vitámogatást

Indulj el 3 km-el. Nehéz lesz, de próbáld meg. Kicsit sétálhatsz is, de szorítsd össze a fogakat és inkább lassan, de kocogj. Ezt tedd meg heti 2-3 alkalommal, majd mehetsz 3,5 km-re. De akkor már újra jelentkezem!:)

Szóval elindítom nem, szeretek futni! sorozatomat, ami nem edzésterv lesz (nem vagyok edző), egyfajta olvasónapló a lábammal írt kilométerek megfejtéséhez.

Szöveges beszámolóimat, kirohanásaimat ezentúl podcasttal kiegészítve is élvezheted. Íme az első, induló adás.

Hozzászólások

hozzászólás